torstai 14. toukokuuta 2015

1400km huolto

Kummasti sitä on vain kilometrejä mittariin kertynyt. Sunnuntaina nostin bussin pukkien päälle tarkastusta ja huoltoa varten. Vaihdoin öljyt ja suodattimen, kaikki vaikutti olevan OK siellä suunnalla. Tsekkasin alustan ja sielläkin kaikki oli kunnossa. Oikeanpyörän takalaakerissa on edelleen sama klappi kuin paikoilleen laitettaessa, ei ole muuttunut suuntaan eikä toiseen. Annan olla ja seurailen tilannetta.

Maanantaina saapui viimeinen puuttunut jäähypelti. Lämpösuoja äänenvaimentimen ja takaosan jäähypeltien väliin. Sen verran tuosta ainakin on apua, että pidemmän motaripätkän jälkeen kärsi sormia pitää puhaltimen edessä olevissa jäähypelleissä konehuoneen puolella. Tarkoittaa ainakin viileämpää menoilmaa kansien suunnalle ;)

Huollon yhteydessä säädin myös venttiilit. Kuskin puolen venttiilikoneisto on ollut hieman äänekkäämpi alusta saakka. Pariin otteeseen taas säädin ja tarkastin mutta varsinkin nelossylinterin venttiilikoneistosta kuuluu edelleen selvää rallatusta, kun stetoskoopin kanssa konetta kuuntelin. Myös ilman apuvälineitä tuon naputuksen ainakin oma korva poimii pakoputken pörinän seasta. Ei kiva :( Oikea puoli koneesta on hiljainen ja siellä äänimaailma on ihan normaali. Pitää varmaan purkaa viikonloppuna...

Kaasareiden kanssa innostuin suutinjumppaan. Nyky bensassa kun on tuota viinaa jo jonkin verran, niin päätin kokeilla olisiko suuttimien vaihdolla mitään vaikutusta kulkupuoleen. Tämä ajatus heräsi siitä, kun ajelin tankillisen verran 98E:llä (vähemmän alkoholia kuin E10:ssä) ja sillä kone tuntui toimivan olevinaan paremmin. Pääsuuttimet olivat alunperin 135:set ja ainakin teoriassa liian pienet E10:lle. Näillä en lisäksi saanut konetta menemään liian rikkaalle sitten millään.

Tilasin nipun uusia pääsuuttimia. Lueskelin aiheesta ja päädyin vaihtamaan alkuperäisten suuttimien tilalle 140:set. Tuon verran pitäisi käsitykseni mukaan suutinta suurentaa vähintään, että 10% alkoholin lisäys saataisiin kompensoitua.

Ikävä puoli tässä on, että kumpikin kaasari pitää suuttimen vaihtoa varten purkaa pois konehuoneesta. Mutta pienen jumppaamisen jälkeen olin positiivisesti yllättynyt. Kaasarit sai säätöihin nyt helpommin kuin kertaakaan aikaisemmin tai sitten säätäminen alkaa tulla selkärangasta kaiken tämän rumban seurauksena ;) Kulkupuolessa muutos oli huomattava. Nyt kone vetää paremmin ja muutamassa kohdassa aiemmin tapahtunut pieni puutuminen on poissa. Maantienopeudessa tasakaasulla esiintynyt pieni "nylpytys" katosi myös. Hyvä hyvä! Muutama isompi suutin jäi vielä jemmaan, jos pitää jotain peliliikkeitä tehdä mutta nyt mennään vähän aikaa näin.

Huoltoluukun reprotiiviste on hanurista. Ei pysy muodossaan sitten millään ja mikään liima ei tuohon kumilaatuun tunnu tarttuvan :( Jokainen huoltoluukun aukaisu tarkoittaa aina myös tiivisteen uudelleen asennusta...

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti