torstai 20. syyskuuta 2018

Hyvästi pitkä leima

Eilen piti vihdoista viimein päästää irti pitkästä leimasta. Alkukesän katsastusmuutosten takia mahdollisuus pitkään leimaan poistui. Tähän saakka on tullut katsastettua bussi aina kerran vuodessa ja samalla leimalla on voinut sitten ajaa kaksi kesää. 

Katsastusta piti tällä kertaa venytellä mahdollisimman pitkälle, kun seuraava katsastuksen viimeinen päivämäärä määräytyy jatkossa leimapäivän mukaan. Bussin pitkä leima meni vanhaksi jo elokuun lopussa joten annoin auton seisoa pari viikkoa jotta ensi vuonna saa ajaa reilusti syyskuun puolelle ilman että välissä tarvitsee käydä konttorilla. 

Tässä oli hyvää aikaa tehdä tarvittavat tarkastukset autoon. Takajarruille tein normi säätöoperaation, samoin käsijarrulle. Ainut vika minkä löysin oli jarruvaloanturi. Jarruvalot eivät syttyneet enää kun jarrua painoi.

Motonetissä sattui onneksi olemaan yksi anturi hyllyssä joten sieltä sellainen matkaan ja auton alle makoilemaan.
Anturi oli nopeasti vaihdettu ja kurvasin konttorille. Päästölaputkin olin jo pari viikkoa sitten hakenut ja operaatio konttorilla oli hyvin nopeasti suoritettu. Auto hyväksytysti läpi ja taas saa vuoden ajella. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti