sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Kansi kunnossa

Muutaman mutkan kautta kiertänyt kansi olisi taas kotona. Kaikkien vastoinkäymisien lisäksi myös koneistamolla oli ongelmia työstökoneiden kanssa ja kansi jouduttiin lopulta käyttämään vielä kolmannen osapuolen työstettävänä.

Nyt on tiivistepinnat sipaistu suoriksi. 


Kansista lähti 0.30mm tavaraa joten sylintereiden alle piti lisätä saman verran tavaraa. Sattui käymään hyvä tuuri. Sylinteriputkien alla oli alunperin 0.20mm shimmit ja hyllystä löytyi 0.50mm shimmit joten riitti kun korvasin ohkaisemmat vain uusilla paksummilla.


Kannen sujautin paikoilleen uusilla kannentiivisteillä. Pyörittelin konetta vielä varmistuakseni ettei missään ole enää ohivuotoja.


Tsekkasin nostajat. Hyvä että tarkastin, nehän oli taas pehmeinä joten pääsin ilmaushommiin. Venttiilien säädöistä ei tule mitään jos nostajat ovat valuttaneet öljynsä pihalle. Alkaa muuten sujua aika ripeästi hydraulinostajien purku, täyttö öljyllä ja kasaus ;)


Sitten meni vielä tovi ruuvaillessa jäähypeltejä ja muita hilppeitä paikoilleen.


Napista käyntiin. Muuten hyvä mutta vasemmalta puolen kuului vieläkin pieni tsupsutus ja se loppui, kun nelosen tulpanhatun nappasi kone käydessä irti. Mittasin puristukset ja ne olivat OK kaikissa sylintereissä joten seuraavaksi lämmönvaihdin irti. Sieltähän se syy ääntelylle löytyi. Nelosen pakosarjan laippa oli murtunut irti putkesta ja puhalteli läpi. 

Käytin vanhaa kantta jiginä ja hitsasin laipan lämmönvaihtimeen kiinni. Lämmönvaihdin takaisin paikoilleen ja sormet ristiin.

Kone käyntiin ja tadaa, ylimääräiset äänet olivat kadonneet! Kaipaa vielä kaasareiden ja sytkän säätöä mutta muuten vaikuttaa hyvältä. Kesä tulee!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti