keskiviikko 26. joulukuuta 2018

Hupiakku

Joulun alla innostuin tilaamaan bussiin uuden kylmälaukun. Viime kesän helteillä totesin, että kylmäkalleilla on leikitty tarpeeksi kauan. Uusi kylmälaukku toimii sekä sähköllä (230V/12V) että kaasulla. Leiriytyessä mennään verkkovirralla tai kaasulla mutta siirtymätaipaleille päätin askarrella bussiin 12V pistorasian. Ja jotta kylmäkoneisto ei ime vahingossakaan ajoakkua tyhjäksi, niin päätin toteuttaa vihdoinkin erillisen hupiakun.

Kytkennäksi valitsin mahdollisimman yksinkertaisen. Lisäksi hupiakku käyttää samanlaista relettä mikä on tullut laitettua startillekkin, joten riittää kun matkassa kulkee yhtä mallia releitä varaosina. Lähdin oheisella kytkennällä liikkeelle. Hupiakku latautuu kun moottori käy eikä hupiakun perässä olevat laitteet syö ajoakkua, kun ollaan parkissa.

Hupiakun tyrkkäsin kuskinpuolelle konehuoneeseen. Akku odottelee vielä sopivia kiinnikkeitä. Releelle löytyi sopiva paikka moottoriluukun kupeesta.


Hupiakun laitteille ruuvasin oman sulakerasian kabiinin puolelle apukuskin jalkotilaan.


Kylmälaukku tulee sijoittumaan apukuskin penkin taakse joten siihen lähistölle piti saada sähköä. Penkin takana oli sopivasti tilaa mihin mahtui koteloimaan perinteisen 12V pistorasian.


Nyt kun hupiakun sulakerasiasta oli helppo tehdä vetoja, niin nykäisin piuhat myös kuskinpenkin kupeeseen. Upotin mukitelineeseen tupla USB-rasian. Eipä tarvitse enää leikkiä powerbankkien kanssa, puhelimet latautuu jatkossa tästä. 

Tämä USB rasia oli tosin hieman pettymys, rasiassa palaa jatkuvasti sininen valo. Kyllähän se sininen valo paketin kyljessäkin mainittiin mutta että se palaisi jatkuvasti! Ei tuo valo kauheasti virtaa tuntunut imevän mutta kuitenkin.


Rokkikoneenkin siirsin ajoakulta hupiakun perään. Eipähän tarvitse enää jännittää, jos sattuu soitin jäämään päälle aamuyön tunteina ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti