lauantai 27. maaliskuuta 2021

Kesä tulee...

Viikko sitten auringon lämpö sai aikaan sen, että vaihdoin bussiin öljyt. Niks-naks ja vehje olisi nyt valmiina kesän seikkailuihin! Jos sitä kuun vaihteen jälkeen laittaisi bussin ajoon.


Uusi tekniikka on edistynyt niin hitaasti, että päätin ajella viime kesänä konehuoneeseen nakatulla varamoottorilla tulevankin kesän. 

Sen verran uusi tekniikka on edistynyt, että kannet saapuivat koneistamolta pari viikkoa sitten. Nämä teettivätkin hieman normaalia enemmän töitä. Kolme haljennutta pakoaukkoa hitsattiin umpeen, uusittiin seetit, ohjurit ja venttiilit. Ihanan kallista. Toisaalta eipä vastaavia kansia olisi mistään saanut uutena joten vanhassa vara parempi ja nyt näillä voi huoletta työnnellä menemään monta vuotta. 


Pitkään metsästin uusia mäntiäkin suurempien puristusten toivossa. Mitään mieluisaa ei vastaan vielä tullut joten niputin yläkerran kasaan olemassa olevilla männillä. On tässä nyt pikkuisen enemmän paukkuja kuin vakio koneessa. Pääseepähän testailemaan uuden venttiilikoneiston ja ajamaan nokan sisään. Katsotaan sitten miltä päästöt näyttävät ja miten jatketaan etenemistä.


 Kesää odotellessa on viikonlopun herkuttelut jatkuneet tallin lämmössä ;)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti