perjantai 19. huhtikuuta 2013

Paikkailu jatkuu kirjallisuuden avittamana

Viime viikolla posteljooni kiikutti Amazonista tilaamani kirjan, "kuinka restauroit bussin". Täytyy sanoa, että tämä opus on kultaakin kalliimpi tällaiselle ensikertalaiselle. Kirjassa käydään kaikki oleelliset mätäpaikkaukset läpi hyvien kuvien kera ja mikä tärkeintä, kirjasta selviää useampaankin korjaukseen oikea marssijärjestys.

Peltihommat etenevät hieman hitaasti, kun vettä on satanut koko viikon taivaan täydeltä. Nuo omat tulityötilat kun ovat käytännössä taivasalla. Noh, näillä mennään ja poutapäivinä pyritään sitten touhuamaan sitäkin enemmän. Tänään iltapäivällä sateet onneksi helpottivat ja pääsin kippaamaan bussin pihalle.

Uuden opuksen oppien mukaisesti lähdin etenemään pala palalta. Kerralla rälläköidään auki vain yksi korjattava paikka, ettei kopan mitat pääsisi kauheasti nitkahtelemaan. Kävin ensimmäisenä takimmaisen poikkipalkin kimppuun. Ilman sen poistoa kun ei pääse käsiksi lämmitysputkiston Y-haaraankaan. Alkuperäinen palkki oli täysin hapertunut ja päälle oli rakenneltu paikkoja U-palkkia ja lattaa käyttäen.

Pientä väkivaltaa käyttäen sain Y-haarankin nitkuteltua pois paikoiltaan. Seuraavaksi sitten tätä putsailemaan, hitsaamaan ja maalamaan. Vaikuttaisi sen verran hyväkuntoiselle, että pienellä fiksaamisella tuosta saadaan vielä käyttökelpoinen.

Poikkipalkin rippeet kun poistin, niin runkopalkeista paljastui pienet reiän alut. Poistin mätäpaikat ja hitsasin vastaavaa uutta materiaalia tilalle.

Koesovitin JK:n toimittamaa korjauspalaakin paikoilleen ja sehän sopii kuin nenä päähän. Jahka saan lämmitysputkiston Y-haaran kunnostettua, niin tätä päästään hitsailemaan paikoilleen.

Kuvissa näkyvät takapään tee-se-itse tunkinkorvakkeet tulevat myös vaihtumaan uusiin jossain vaiheessa.

Katon takaosassa on ollut alunperin ilmanvaihtoluukku. Luukku oli täysin ruostunut ja sisäpuolella ollut puurakenne oli mädäntynyt kokonaan, ruostuttaen samalla kattoakin. Luukku sai lähteä, samoin huono pelti. Hitsailin tilalle uutta peltiä. Täysin tyytyväinen en tuohon vielä ole. Takaosassa kun ei ole sisäpuolella tukirakenteita niin tuo loppuosa kattopellistä tuntuu elävän aika paljon. Ajatuksissa on tehdä sisäpuolelle tukirakenteet ja sitten saa tuon katonkin naputeltua muotoonsa. Sen jälkeen tinalla sipistely.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti