keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Peltiä perään

Ei täällä ihan toimettomana ole oltu, vaikkei hetkeen ole tarinaa tullut. Muun arjen pyörittämisen ohella on bussiakin tullut nykerrettyä. Peräpäässä on askarreltu, koteloiden pellitys on ollut hieman hidasta, kun välillä on pitänyt sisuksia putsailla ja maalailla ennen uuden pellin hitsausta. Viime viikolla saapui tontille ensimmäinen lähetys korjauspalojakin englannin suunnalta. Palataan näihin tarkemmin sitten kun niitä paikoilleen pääsen laittelemaan. Ensivaikutelma on kyllä hyvä, kaikki pellit vaikuttaisivat olevan just eikä melkein eli kiitokset lähtevät hyvien vinkkien antajille. Pellit ovat siis tulleet Just Kampersilta.

Perässä olleet ratsupaikat poistin ja väsäilin uudet paikat vanhojen tilalle. Takaosan puhalletun kotelon maalasin sisäpuolelta, tuo kestää nyt ainakin allekirjoittaneen eliniän.

Valmis korjauspala takaosaan oli niin halpa etten kehdannut alkaa pellistä sitä itse vääntämään. JK:n toimittama osa sopi tuohon kuin nenä päähän ja napsin sen pistehitsillä paikoilleen. Myös takaluukun tiivisteuria jouduin harsimaan kasaan sieltä täältä. Perä ja hitsaussaumat saavat nyt jäädä odottelemaan tinausta.

Seuraavaksi olisi tarkoitus käydä pohjan ja helmojen kimppuun. Matkustamon puolelta aloitin ratsupaikkojen pois repimisen ja sieltä altahan paljastui mukavasti uutta hitsailtavaa. Yhden 100x30 aaltopeltipalankin JK:lta otin kokeeksi ja taidan vielä toisen samanmoisen joutua tilaamaan, sen verran paikkailtavaa löytyi. Ainakaan toistaiseksi en suunnitellut koko pohjaa vaihtavani vaan meinasin jättää hyväkuntoisen alkuperäisen materiaalin paikoilleen. Vaikka tuo lattiaverhoilun alle tuleekin jäämään piiloon, niin yritetään nyt mahdollisimman siistiä jälkeä tehdä ;)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti