maanantai 14. lokakuuta 2013

Luukkujen korjausta

Kelit ovat olleet suotuisat hiekkapuhallukselle, joten olen keskittynyt luukkujen puhdistukseen. Alkuperäinen takaluukku oli hieman pettymys, umpeen hitsattu lukonreikä ja alareunan korjaus olivat sellainen show stopperi, että päätin etsiä käsiini paremman aihion. Parissa päivässä löytyikin kuvien perusteella kohtuullinen aihio ja mikä parasta, kevyen hiekkapuhalluksen jälkeen luukku osoittautui niin hyväksi ettei kaipaa päällensä kuin uuden maalin.

Konehuoneen luukusta paljastui puhalluksen jälkeen muutama reikä laidoilta. Täppäilin reiät umpeen ja pyyhkäisin päälle tinat.

Oikeanpuolen etuovi on saanut joskus osumaa ikkunan alareunaan ja lommoja oli piiloteltu pakkelilla. Leikkasin ruosteet pois, hitsasin ja pyyhkäisin tinalla muodot sinne päin. Loput hipistellään sitten pakkelilla.

Kumpaisenkin etuoven alareunasta ja takanurkista löytyi hieman paikattavaa. Nämäkin alkavat olla tätä kirjoitellessa jo kuosissaan, vaikka siistimpääkin jälkeä olisi taas voinut saada aikaiseksi. Muuten ovet vaikuttivat kohtuu hyviltä joten mennään nyt näillä eteenpäin, korjaukset jäävät kuitenkin käytännössä piiloon tiivisteiden alle.

Liukuoven alareunaa olen tuijotellut sen verran, että laitoin uuden aihion etsintään. Jos passelia kohtuuhintaista ei löydy, niin sitten askartelen alareunan kasaan valmiista korjauspaloista.

Hiekkapuhalluksesta kun innostuin, niin kaiken muun romun ohella tuli puhallettua myös simpukka puhtaaksi ja maalasin sen Eastwoodin Spray grayllä. Ei tämä alunperin taida tämän värinen olla mutta pussihousut kun on ripustettu naulaan, niin voin maalata kaiken rauhassa just sen väriseksi kuin haluan ;)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti