sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Pohjamaalit luukkuihin

Loppuviikosta sain luukkujen korjailut sille mallille, että pääsin ruiskuttamaan happomaalit hitsausten päälle. Tämän jälkeen vetäisin vielä muutaman kierroksen epoksia kaikkien peltivalmiiden osien päälle. Tätä peltisälää onkin sitten aivan älyttömästi, tilat loppuivat heti kättelyssä kesken. Miten sitä kuvittelikin alunperin tekevänsä kaiken tämän puolta pienemmässä tilassa. Nyt tuntuu siltä, että tilaa saisi olla vaikka kaksi-kolme kertaa enemmän, jotta saisi kaikki osat leviteltyä maalausta varten.

Tallin vintillä ja varastossa odottavat vielä vuoroaan pohjalevy, konehuoneen jäähypellit, puskurit, yms. sälää. Liukuoven korjauskin on vielä todo-listalla. Täytynee yrittää jotenkin vain luovia eteenpäin. Pohjia pystyy vielä onneksi hieromaan useamman kohteen ollessa levällään mutta pintamaalauksen joutuu varmaankin suorittamaan yksi luukku kerrallaan. Tee-se-itse maalamo alkaa hiljakseen toimia halutulla tavalla. Poistoilmapuhallin toimii nyt hienosti ja olen päässyt sinuiksi hengityssuojaimen, suojalasien ja ruiskun kanssa.

Korin hiomisen olen antanut vielä odottaa, kun pähkäilin lattian maalauksen kanssa. Ajattelin, että matkustamon ja tavaratilan lattia olisi hyvä maalata tässä vaiheessa kun hiontapölyä ei ole joka kolo täynnä, ainakin toistaiseksi tämä on vaikuttanut hyvältä marssijärjestykseltä. Lattian väritystä pohdin pitkään ja lopulta päädyin mustaan. Ajatuksena oli, että musta ei pistä silmään lattiamattojen väleistä ja liukuoven kynnyksen halusin mustaksi, ajatus korinvärisestä kynnyksestä vain jotenkin tökki. Lattiaan ruiskutin Tikkurilan Temadur 50:sen, puolikiiltävä musta. Saman värin laskin myös muutamien muiden peltiosien päälle. Halpa ja käsittääkseni hyväkin maali tällaisiin "piiloon" jääviin kohteisiin.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti