keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Uudestaan, huutavat teletapit...

Mitäs tästä nyt onkaan aikaa... olikohan se toissaviikon alussa, kun laskin hiotun katon pintaan vielä muutaman kierroksen epoksia hiomaväriksi ennen pintamaalia. Sitten viikko vierähtikin niin vauhdilla etten tallissa ehtinyt käymään ollenkaan. Toisaalta hyvä näin, välillä tulee oltua vähän liiankin hätäinen maalaushommissa.

Sunnuntai iltana otin sitten asiakseni hioa katon kuntoon. Pyyhkäisin pinnan ensin 240:llä, totesin ettei kelpaa ja päästelin pari kierrosta 180:llä. Muutama kohta hieman häiritsee ja taidan sipaista pariin kohtaan pakkelia, jatkan hieromista ja sitten vielä kerran kierros väliväriä. Taitaa mennä vähän turhan hifistelyksi, kyseessä on kuitenkin katto mitä kukaan ei kuitenkaan näe. Eilen kävin ostamassa uuden yläsäiliöruiskun, alkoi nyppiä katon maalaaminen alasäiliöruutalla. Täytynee ajatella niin, että tässä on nyt hyvä paikka ottaa uuteen ruiskuun tuntumaa ennen pintamaalia. Tältä se katto nyt näyttää...

Alkuviikosta lainakompura lähti takaisin maailmalle, joten männä lauantain olin pyhittänyt hiekkapuhallukselle. Varastossa lojuu vielä läjä puhallusta kaipaavia osia ja lauantaille oli luvattu poutakeliä. Tämä ei sitten mennyt ihan suunnitelmien mukaan.

Ensimmäisenä totesin, että ulkovarastoon jätetty puhallin oli jäätänyt kosteassa kelissä putkensa ja letkun päästä tuli vain kylmä lehmänhenkäys. Puhallin talliin, sisätilalämppäri kylkeen ja isäntä kahville. Sulattelun jälkeen hiekka alkoi taas lentää mutta työnalla ollut pohjapelti oli sen verran tiukan massan peitossa ettei hommasta tullut mitään. Ei auttanut muu kuin ottaa toiseen käteen lasta ja toiseen kaasutoho. Kaavintaurakan jälkeen tajusin, että vieressä odottanut hiekkapuhallin oli taas jäässä joten härveli sulatukseen ja isäntä lounaalle. Sapuska/sulattelutauon jälkeen hommat jatkuivat, mitä nyt kerran jouduin puhalluksen välissäkin sulattelemaan laitteita. Lopulta kun sain "pohjapanssarin" puhtaaksi, totesin, että päivän valoisa aika oli sitten ohitse ja ei auttanut kuin laittaa pillit pussiin. Tämä oli muuten viimeinen kerta kun tällaisessa välimallin kelissä yritän mitään puhaltaa. Seuraavan kerran puhaltimeen kosketaan joskus kuivalla pakkassäällä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti