perjantai 17. tammikuuta 2014

Pintaa \o/

Viikolla sain nykerrettyä alaosan maalauskuntoon. Paria laiskaa paikkaa vähän vielä hioin mutta muuten selvisin putsauksella ja yläosan suojauksella. Tulihan tuotakin taas teippailtua tunti jos toinenkin....

Loppuviikon sitten pähkäilin miten tuon maalauksen toteuttaisin käytännössä. Välillä kävi jopa mielessä alaosan maalaus osissa, kun epäilytti miten nuo isot pinnat saisin edes sinnepäin siististi maalattua.

Tänään lopulta rohkaistuin ja ryhdyin tuumasta toimeen. Sekoittelin muutaman litran keltaista. Tarkalleen ottaen liikennemerkinkeltaista (Traffic Yellow, RAL1023). Värivalinnat hieman jännittivät, visio oli vahva mutta muutaman pienen koepalan lisäksi ei värejä tullut sen tarkemmin etukäteen testailtua. Matta pysyi edelleen teemana, joten alaosa vedettiin myös mataksi, vai onkohan himmeä nyt oikeasti virallinen termi.

Ruiskuttelin alaosan läpi rauhassa, ilman ylimääräisiä suojauksia, odottelin muutamia tunteja jännityksen vallassa ja purin sen jälkeen suojaukset pois. Nyt täytyy sanoa, että aika lähelle mielessäni ollutta visiota päästiin! Onhan tuolla sen miljoona virhettä mutta värivalinnat osuivat juuri nappiin.

Onneksi tuli vedettyä väliin se valkoinen filleri, Traffic Yellow ei todellakaan ollut mikään maailman peittävin väri. Nyt vähän putsailua, muutaman virheen pikku korjaus ja sitten koppa saa jäädä odottelemaan kasausta.

Seuraavaksi käydäänkin luukkujen kimppuun, luvassa edelleen hiontaa, hiontaa ja hiontaa. Kai se liukuovikin pitäisi jossain välissä hitsata kasaan...

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti