sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Luukkujen maalausta

Puretaampa välillä kamerasta kuvia. Tässä vaiheessa voisi vielä jotenkuten muistaa mitä kaikkea on tullut tehtyä, joten jatketaan diashow mallisella dokumentoinnilla.

Luukut tuli jo aikoja sitten pohjamaalattua ja nyt oli aika vetäistä pintamaalit. Suojasin ulkopintoja pahimmilta roiskeilta leveällä teipillä reunoissa. Tilat riittivät juuri ja juuri takaluukun ja etuovien yhtäaikaiseen käsittelyyn.

Laskin luukkujen sisäpintaan saman osterinvalkoisen, mikä tuli muuallekkin sisustaan ja ulkopuolen valkoisiin pintoihin.

Tässä vaiheessa ajattelin olevan hyvä hetki sisäpuolien äänieristykselle, ei tarvitse pintapuolen maalauksia vielä varoa. Takaluukkuun vetäisin kokeeksi Bilteman bitumimattoa. Halpaahan tuo oli mutta liimapinta oli lähinnä vitsi. Veikkaan, että valuu pois ensimmäisenä aurinkoisena päivänä.

Tämän jälkeen tuli kaiveltua lisää tietoa aiheesta ja nykyään trendinä tuntui olevan butyyli. Hain kokeeksi Motonetistä paketin STP:n butyylimattoa ja sehän oli aivan loistavaa tavaraa! Helppoa asentaa ja liimapinta tuntuu pitävän todella hyvin. Etuovet saivat siis sisäänsä butyylimattoa, mahdolliset räminät ja kolinat ovat nyt historiaa ;) Tai mistä minä sen tiedän, pallukalla olen ajanut eläissäni vain noin 3-400 metriä ja senkin kävelyvauhtia...

Tämän jälkeen suojasin luukkujen maalatut sisäpinnat huolellisesti.

Ulkopinnat olin jo aikaisemmin pakkeloinut korin pakkeloinnin yhteydessä, joten tässä vaiheessa riitti pintojen puhdistus pölystä.

Laskin pintaan kierroksen epoksia, jos vaikka jotain laiskojapaikkoja vielä paljastuisi.

Pikkunokare pakkelia löysi vielä välivärin jälkeen paikkansa muutamasta kohdasta. Hioin pinnat kertaalleen käsipelissä ja ruiskutin pintaan valkoisen hiomavärin. Tänään iltapäivä kuluikin sitten vesihionnan parissa.

Nyt annetaan tallin kosteuden laskea normaali lukemiin ja tulevalla viikolla olisi tarkoitus ruiskia pintamaalit. Kummasti taas viikko katosi, hidasta hommaa tämä maalailu...

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti