torstai 24. heinäkuuta 2014

Rock'n Roll sänky

Jotenkin tässä on tullut nysvättyä vain verhoilujen parissa. Tekniikka antaa odottaa, laatikossa kerällä olevia bussin sähköjä tänään jo hieman tuijottelin mutta tuijotuksen asteelle sekin jäi.

Sain takapenkin vanerit viime viikon lopulla käsiini ja viimeistelin ne muotoonsa kuviosahalla. Selkänoja ja istuinosa ovat molemmat 9mm koivuvaneria, runkoon tulivat kiinni ruuveilla.

Keskiosa tarvitsee tuen, joissain matkailubusseissa sellaiset käsittääkseni ovat valmiina mutta tässä bussissa tukia ei kippaavalle penkille ollut. Pyöräytin selkänojaa makuuasennossa tukevan palkin puusta, verhoilin sen samalla matolla mitä lattiassakin käytin ja ruuvasin paikoilleen.

Penkin etuosaan tein 4mm vanerista prototyypin minkä petsasin sivuverhoilujen väriseksi. Penkin alle tuli näin hyvä säilytystila ilmapatjalle. Jossain vaiheessa saatan vielä vaihtaa vanerin tilalle korkeapainelaminaatin. Veikkaan, että matkustajien kantapäät hakkaavat petsatun vanerin hetkessä ikävän näköiseksi.

Tovin penkkiä katseltuani päätin kietaista sen päälle samaa mattoa mitä muuallakin olen käyttänyt. Ulkoasu siistiytyi hetkessä, tuohon päälle tulevat sitten pehmusteet. Pehmusteet löytyivät myös Kodinykkösen alelaarista, yhden pihakeinumallin paksut pehmusteet natsasivat justiinsa mittojen puolesta bussin takapenkkiin ;) Jahka rouva ehtii ompelemaan niihin nätit päälliset, niin laitetaan sitten kuvia.

Kuskin takaosa sai myös verhoilukankaan pintaan, tuohon pitäisi vielä väännellä yksi istuimen runko jostain neliöprofiilista.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti