sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Laturiremppaa

Osatilausta odotellessa päätin tutkia bussin alkuperäistä laturia. Remppaan tarvittavien osien hinta on niin naurettavan pieni, että päätin lyödä laturin lihoiksi. Tulipahan opiskeltua tämäkin aihe perinpohjin, nyt tuon osaa korjata vaikka tienpäällä ;)

Puhalsin osat puhtaaksi ja ruiskin hieman mustaa maalia. Laakerit alkoivat olla tiensä päässä joten nyppäsin ne irti. Liukurenkaat olivat kuluneet melkein loppuun joten irroitin myös ne.

Pakastettuun ankkuriin lopsahtaa liukurenkaat ja laakerit helpommin ;) Tinasin uudet liukurenkaat ja hiilet paikoilleen.

Asensin kumpaakin päähän uudet laakerit ja niputin laturin kasaan.

Pyörittelin laturia testipenkissä ja vaikuttaisi pikaisesti kokeiltuna toimivalta. Annetaan lopullinen tuomio sitten, kun tuota pääsen koneen kupeessa koeponnistamaan. Jos ei muuta, niin ompahan ainakin nätti vaihtolaite, jos uuden joutuu jossain vaiheessa hankkimaan ;)

Eipä nuo tehdasuudetkaan laturit kauheasti ole vakuuttaneet. Keväällä toisesta harrastepelistä poiki uusi laturi 50km ajon jälkeen. Hain uuden ja se piti heti pakasta vedettynä kauheaa ääntä ja vasta seuraava osoittautui toimivaksi. Jotenkin sitä vain luottaa enemmän näihin alkuperäisiin vehkeisiin....

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti