tiistai 18. marraskuuta 2014

Solexia ja nippeleitä

Projekti alkaa olla siinä vaiheessa, että kaikkeen pikku nysväämiseen kuluu tuhottomasti aikaa. Postipoika toi lisäksi läjän osia, mitä olen yrittänyt muiden puuhien ohessa asennella paikoilleen. Sivuhommina räjäytin vielä tupla Solexit osiksi. Nyt on taas niin monta hommaa kesken, ettei tiedä mitä tekisi...

Solex merkkisiä kaasareita onkin viimeksi tullut rassattua joskus alta viidentoista vanhana joten siitä on kulunut tovi jos toinenkin. Puhalsin käyttötangot puhtaaksi ja maalasin mustaksi. Muita osia olen suihkinut soodalla aina kun muista hommista on joutunut ottamaan tuumaustaukoa. Hiljaa hyvä tulee.

Etuvalot saivat kromirinkulat ympärilleen. Halvat metalliset rinkulat osoittautuivat yllättävän laadukkaiksi. Täytyy varmaan vielä pyyhkäistä sisäpuolelle kotelosuojat etteivät heti ruostu puhki.

Kaasupoljinmysteeri ratkesi uudella polkimella, missä vivuston kiinnitys on puolivälissä poljinta.

Käsijarruvaijereiden suojaputkien etupäähän laitoin kytkinvaijerista tutut pölysuojat. Nyt voisi aloittaa käsijarrun säätörumban.

Jarrupuoli valmistui lopulta muutenkin, kun sain uuden jarrunestesäiliön. Todo-listalle siis jarrujen ilmausta.

Etuoviin ja liukuoveen asensin uudet sisävalokytkimet. Vielä puuttuisi sisävalot piuhojen toisesta päästä.

Sisäinen rekkamieheni rakastaa kromia ja äärivaloja, joten sellaiset oli bussiinkin saatava. Pitkällisen etsinnän jälkeen löysin oikeanmalliset tuikut nurkkiin.

Akun kiinnitysrautaa paikoilleen laittaessa törmäsin vastoinkäymisiin. Konehuoneen luukun alkuperäinen saranatappi otti ja murtui poikki, sain luukun melkein päähäni. KELE, nyt onkin kiva hitsailla tilalle uusi tappi. Saa nähdä joutuuko maalaamaan koko luukun uusiksi tämän korjauksen jälkeen.

Ikeasta tarttui matkaan sävy-sävyyn jäätelökauha. Jospa tällä vielä joskus pääsisi tienpäälle ja jäätelön ostoon ;)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti