perjantai 30. tammikuuta 2015

Vaihteisto paikoillaan

Alkuviikosta tuijottelin pukissa roikkuvaa moottoria. Jotenkin vain silmään osui nyt koneen korkeammalla ollessa öljynjäähdyttimen ja jäähypellin välinen rako. Sain ahaa elämyksen. Purkuosien joukossa oli pyörinyt yksi kumitiiviste mille en kasausvaiheessa keksinyt mitään järkevää paikkaa. Mistään räjäytyskuvistakaan en ko. tiivistettä löytänyt. Nyt tajusin että tiivistehän kuuluisi öljynjäähdyttimen ja sen päälle tulevan jäähypellin väliin. KELE!

Ei muuta kuin vasemmanpuoleiset jäähypellit irti, tiiviste paikoilleen ja jäähypellit takaisin paikoilleen.


Kuluneella viikolla tyrkkäsin vaihteiston auton alle. Tämäkään ei mennyt ihan ensi yrittämällä nappiin. Kun olin yhden vetarin saanut paikoilleen, huomasin että vaihteiston etukannakkeen kevytvaluosa oli tarkalleen ottaen ylösalaisin. Ei tuosta muuta haittaa tosin ollut kuin että virhe otti päähän sen verran paljon, että piti vaihteisto paikoillaan jumpata kiinnike toisinpäin. Juuri asennettua oikeaa vetaria en kehdannut enää irroittaa joten piti hieman käyttää mielikuvitusta.

Lopulta kun olin tyytyväinen vaihteiston asennukseen, pulttasin vasemmanpuolen vetarin paikoilleen. Positiivista, kytkinvaijerille tekemäni suojaputki oli just eikä melkein kohdallaan ja kaikki vaihteetkin löytyivät kabiinissa keppiä heilutellessa \o/ Tästä kikottimesta ei puuttuisi enää kuin moottori!


Moottorin koekäyttö ei ole oikein edistynyt. Pakosarjoja sovitellessa totesin, että lämppärin puhaltimen tötteröt on asennettava samaan aikaan. Ne eivät mahtuisi jälkikäteen paikoilleen ilman päällimmäisten jäähypeltien irroittelua. Nuo lyhkäiset putkenpätkät olivat reikäisinä vielä hiekkapuhallettujen osien läjässä. Ehjempiä en ollut onnistunut mistään löytämään.

Hetkellisessä mielenhäiriössä korjasin reiät kemiallisella metallilla. Näin pari yötä painajaisia ja eilen lopulta puhalsin putket uudelleen puhtaaksi. Tällä kertaa tein niinkuin olisi pitänyt tehdä heti alkuun. Korjaus ihan oikeasti hitsaten ja tinaten, ei pitäisi yrittää oikoa, menettää vain yöunet.


Nyt tötteröt odottavat pinnoitteen kuivumista ja huomenna uunissa loppukäsittely.
Moottoripuolella tapahtui kuitenkin sen verran edistystä, että sain termostaatin paikoilleen. Alkuviikosta saapui jenkeistä tuliterä type nelosen termari, Awesome Powdercoat niminen firma valmistaa ja myy näitä. Sen verran pussihousunvikaa löytyy, että jotkut asiat tykkään tehdä mahdollisimman lähelle alkuperäistä joten kuplan termari ei tähän projektiin kelvannut ;)


Viikolla sain pari kappaletta projektikuntoisia Solexeja varaosiksi. Näistä irroitin muutamia osia mitkä olivat paremmassa kunnossa kuin remppaamissani alkuperäisissä kaasareissa. Lähinnä nuo kaasuvivuston palautusjousen syömät osat oikeanpuolen kaasarista menivät vaihtoon ja ryyppyläppä vaihtui myös ehjään. Vasemmanpuolen kaasariin meinaan vielä koekäytön jälkeen sovitella toisesta projektikaasarista yläkerran mutta se saa nyt vielä odottaa.


Pulttasin lopuksi vielä kaasarit kiinni ja virittelin vivuston paikoilleen. Nyt saunaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti