sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Vetarit kasaan

Koneprojekti seisoi koko viikon, tarvittavat sylinterishimmit ovat vielä postin kuskattavana. Askiprojektia sain hieman edistettyä. Nokkapalaan vaihdoin uuden stefan vaihtajan akselille ja pulttasin nokkapalan uuden tiivisteen kera paikoilleen. Kytkinakselin ruuvasin myös paikoilleen.

Sitten askin kanssa tuli stoppi. Aikoinaan konetta irroittaessa kytkinakseli oli jo valmiiksi irti ja se oli sitten tuhonnut kytkinkopasta tuon metallisen öljyholkin. Nyt pitäisi löytää ehjä kytkinkoppa jostain, ei kehtaisi uusilla osilla tuota niputtaa, jos holkki jää hieman vialliseksi. Kai tuon teoriassa voisi niputtaakkin kasaan mutta jätetään hautumaan. Jos sitä vaikka jostain onnistuisi vielä ehjällä öljyholkilla varustetun 091 lootan kytkinkopan löytämään...

Hyllyssä oli jo useamman kuukauden odottanut uudet vetonivelet kumeineen, joten kävin niiden kimppuun seuraavaksi. Kasasin oman "vetaribundlen", kun kuulin, että joissain valmiissa seteissä olisi ollut mukana heikkolaatuisia suojakumeja. Nyt vetarit on kasattu VW:n alkuperäisillä kumeilla ja itse valituilla nivelillä. Tässäkin kävi sitten niin, että yksi nivelistä oli eri valmistajalta kuin kolme muuta. Tavarantoimittajalla sattui nivelvalmistaja jossain vaiheessa vaihtumaan tai jotain.

Tuon yksinään tulleen nivelen mukan tuli myös pultit ja tiivistekkin. Kolmen muun paketissa oli vain pelkkä nivel. Pulttien puute ei haitannut, kun kaikkien kumien mukana kuitenkin tuli oma pulttisettinsä. Nyt on yksi pulttisetti siis varalle.

Pienien vastoinkäymisien jälkeen sain vetarit kasaan ja yhdestä etusormesta puuttuu nyt muistona tästä rempasta palanen...

Lauantaipuhteena fiksasin vielä alkuperäisen mekaanisen bensapumpun. Suodatinta ei oltu taidettu koskaan avata, oli aika hurjasti roskaa pumpun suodattimessa ;)

Purin pumpun varovasti, kun uusia tiivisteitä ei tähän hätään löytynyt. Putsasin perusteellisesti ja niputin takaisin kasaan. Pääsee tuolla nyt ainakin koekäytön tekemään.

Eilen tarttui rompetorilta matkaan muutaman tarpeellisen, koriin tulevan kumitulpan lisäksi kromatut venttiilinhatut ;)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti