maanantai 28. joulukuuta 2015

Koeajot jatkuu

Toive toteutui ja lumet sulivat ennen joulua! Pääsin koeajamaan uutta moottoria ja vaihteistoa kylätielle. Kuusripainen aski on aivan loistava, osui välitykset paremmin kuin kohdalleen. Ykkönenkin on nyt ajovaihde, vanhalla 002 askilla sai vaihtaa heti liikkeelle nytkähdettyä kakkosta. Kolmosella kelasi helposti nopeutta 60-70km/h ja kovempaakin olisi mennyt mutta tie loppui kesken. 002:lla sai vaihtaa nelosta viimeistään kuudessa kympissä. Youtubessa hieman ääntä ja kuvaa ;) Kaikki vaihteet toimivat 091 askissa ja moottorista tuntuu löytyvän menohaluja, hyvä hyvä!

Koeajojen ja tulppien tutkimisen jälkeen päätin vielä vaihtaa suuttimet kaasareihin. Nämä "uudet" Solexit toimivat näköjään hyvin vakio suuttimilla ja säätövaraa löytyy rikkaallekkin. Kulku parani vakio suuttimilla perstuntumallakin mitaten. Nyt saa tekniikka odottaa kevättä ja sitten tehdään lopulliset säädöt tienpäällä. Jännityksellä odotan, miten vehje toimii matkanopeuksilla.

Vajaan viikon joulurauha tallissa päättyi eilen ja remppasin/entisöin heti ensitöikseni yhden 2 litraisen orggis jakajan. Tämä alkaa sujua jo rutiinilla ;) Kyllä näillä alkuperäisillä vain tuntuu ennakkokäyrät osuvan paremmin kohdalleen kuin uustuotanto 034 jakajilla. Vanhassa vara parempi!

Vaikka 002 askissa olikin hieman turhan tiuhat välitykset, niin se todisti toimivuutensa viime kesän reissuilla. Kyllä silläkin ylläpiti 80km/h matkanopeutta vaikka vähän huudattamistahan se oli. Sen verran tein askille huoltoa, että vaihdoin takakannakkeen parempikuntoiseen ja vaihdoin uuden puslan startin akselia varten. Nyt aski saa odotella hyllyssä, valmiina varaosana. Kaikkea pitää aina olla varuilta kaksi :D

Nyt kun auto on taas kasassa, niin voi kuluttaa aikaansa muulla pikku puuhastelulla. Viime kesän palvelleesta koneesta jouduin ryöstämään venttiilikopat uuteen moottoriin. Nyt olisi tarkoitus nostaa tuo kone koekäyttöpukkiin kiinni ja kurkata hieman sisään, oppimisen vuoksi. Tämän jälkeen voikin koekäyttää koneessa rempatut virranjakajat. Kaivelin romulootasta esiin yhdet pintaruosteiset alkuperäiskopat, puhalsin puhtaaksi ja ruiskaisin maalin pintaan. Eiköhän näillä saada konetta vähän käytettyä penkissä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti