torstai 25. toukokuuta 2017

Koeajo ja jarruhuolia

Eilen kurvattiin juniorin kanssa noutamaan moottoripyörää reilun sadan kilsan päästä. Lähdettiin bussilla, sopiva tilaisuus suorittaa pidempi koeajo. Kärry perään ja tienpäälle!

Öljyn lisäjäähystä ei paljon iloa ollut, ei se tuolla renkaan takana/akkutelineen alla saanut tarpeeksi viileää ilmaa. Helteessä, mäkiä ylös puskiessa kärryn kanssa lämmöt kipusivat lopulta lähes samaan missä ne viime kesänäkin heiluivat. Varovainen arvio voisi olla noin viisi astetta matalammat lämmöt kuin ilman lisäjäähyä. Vauhtia kun hölläsi, niin lämmöt kyllä laskivat nopeammin kuin ennen. Voisi tuosta ehkä soivan pelin vielä saada, jos vaikka kokeilisi jotain ilmanohjainta tai puhallinta kaveriksi.

Uudet kaasarit ja virranjakaja eivät vaikuttaneet polttoaineen kulutukseen. Samat lukemat kuin vanhallakin setupilla eli 10-11 litraa satasella, kärry perässä ja reilu 80km/h vauhtina.

Perille kun päästiin, niin kuskinpuolen takarumpu oli tulikuuma. Jotenkin tuntuu, että tänä keväänä tämä homma ei meinaa oikein lähteä lentoon. Aurinko paistoi ja linnut lauloivat joten bussin perä ilmaan.

 

Jarrut eivät laahanneet ja rengasta pystyi pyörittelemään. Nämä uudetkin rummut tuntuivat ottavan jonkun verran jarrukilpiin kiinni joten arvelin lämpöjen nousun johtuneen siitä. Rummuista rälläkällä siivut pois ja takaisin alle. Kihinä ja hinkutus äänet loppuivat siihen.


Aamulla käännettiin keula kohti kotia ja sateessa työnneltiin takaisin päin. Takarengas kun paiskoi tienpinnasta vettä öljynjäähyyn, niin lämmöt pysyivät hyvin kurissa ;) Mutta edelleen kuskinpuolen takarumpu tuntui lämpenevän. Kyllä nämä jarrut nyt koettelevat. Joko kengät eivät keskity tai käsijarruvaijerit jumittavat tai jotain....

Pariin kertaan käytin takajarrut tuossa alkuillasta vielä palasina ja kehin jarrut. Koeajolenkki ja nyt ei rummut lämmenneet mutta käsijarru lakkasi toimimasta, prkl. Bussi talliin ja jatketaan huomenna taistelua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti