tiistai 11. heinäkuuta 2017

Sittenkin rummut alle...

Ei levyjarruprojekti oikein lähtenyt lentoon. Tuli kokeiltua niin Boschin kuin Lucaksenkin satuloilla/kiinnikkeillä eikä kumpikaan mahtunut paikoilleen. Lopulta selvisi, että napaa pitäisi saada ulospäin noin 15mm tai sitten leikkeitä pitäisi muokata ja siirtää satuloita sisäänpäin. Laserleikkeet oli tehty alunperin varhaispallukan perään ja nyt paljastui, että akselitumppien pituudessa on ainakin eroa myöhäispallukkaan. Mulla on tottakai lyhyet akselinpäät joten ei onnistu navan siirtäminen ulospäin. Päätin siirtää tämän projektin tulevaisuuteen ja ruuvata alle rummut millä selvittäisiin edes tämän kesän ajot.

Tilasin kokonaan uudet hilut taakse, kilvet, rummut, jouset, jne. Uudet kilvet olivat nyt JP Groupin tuotoksia, vanhat olivat jotain muuta. Mitään suurempia eroja en kilpien välillä löytänyt muutakuin että vanhat olivat enempi vähempi mutkalla sinne tänne ja muutama reikä saattoi olla millin pari eri kohdassa. Kenkien alakiinnikkeet, tähtimutterien paikat, olivat hieman eri kulmassa ja erinäköiset kuin vanhoissa kilvissä.

Mutta mutta, ei ihan putkeen mennyt tämäkään. Toinen uusista rummuista oli valmiiksi lommolla kun sen paketista kaivoin esiin. Tänä kesänä ei tunnu mikään menevän putkeen, prkl. Katsotaan meneekö takuisiin...


Uusi kenkien asennussarja oli jousien jäykkyyden osalta hurjasti piukempi. Ylempi kenkiä yhteen kiskova jousi oli myös noin 10mm lyhempi kuin paikoillaan ollut. Hetken sai huutaa ja kirota, että sai nämä kietaistua paikoilleen. Uudessa setissä myös kenkiä kilvissä kiinni pitävät tapit olivat useamman millin pidemmät kuin vanhassa asennussarjassa. Katsotaan olisiko näillä vaikutusta kenkien palautumisongelmiin.


Nyt uusi rumpu mahtuu kilven sisään ilman ongelmia eli jotain eroa kilven mitoissa on. Näillä uusilla kilvillä ei tarvitse rumpuja alkaa sorvailemaan! Mutta rummun kun laittaa napaan kiinni, niin rumpu hinkuttaa kilven etu- ja takaosassa olevaan kohoumaan. Kuvassa punaisien nuolien osoittamat paikat (tässä vaiheessa kävin huutamassa takametsässä).


Kuskinpuolella edemmän kuin apparin puolella mutta kummallakin sen verran, että ei voi näin jättää. Ajattelin kokeilla shimmata napaa millin pari ulospäin, sitten rumpu ei uppoaisi niin syvälle. Huomenna hakemaan sovitteita kaupasta, toivottavasti niillä selviäisi eteenpäin. On tää savotta, jos joku kohde paranee, niin jostain muualta leviää homma käsiin. 

Edelleen auto siis pukkien päällä ja haaveillaan bussimatkoista...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti