maanantai 7. elokuuta 2017

Jälkikäyntiä


Pohjoiseen helteessä ajellessa huomasin, että kone tahtoi jälkikäydä aika reippaasti aina sammutettaessa. Keväällä kun uudet Brosolit nurkkiin heitin, niin vähän ihmettelin cut-off-solenoidien puutetta. En asiaa silloin sen kummemmin murehtinut, kun jälkikäyntiä ei esiintynyt. Nähtävästi pidempi yhtäjaksoinen ajo ja lämmin keli toivat tämän käyttäytymisen esiin. Samalla kuumakäynnistyvyys heikkeni todella paljon.

Nyppäsin kaasarin kyljessä olevan nipukan irti ja sehän olikin aivan cut-off-solenoidin näköinen suutin mutta luonnollisesti pysyi kokoajan auki.


Työkalupakissa sattui olemaan yksi sähköventtiili mukana ja totesin, että sehän passaa ihan nätisti myös näihin uustuotanto Brosoleihin. Laitoin venttiilin oikeanpuoleiseen kaasariin, kun se näytti sammutuksen jälkeen aina hieman tulvivan. Jälkikäynti loppui tähän ja kuumakäynnistyvyys parani taas hieman. 

Tämä reissu meni teknisesti ihan OK mutta mikään matkasuunnitelma ei pätenyt, tilanne niin sanotusti eli jatkuvasti. Muun muassa yksi ruokamyrkytys grilliruokailun jälkeen tai ainakin se siihen viittasi. Vain yksi seurueesta sairastui ja siinä paloi reilu vuorokausi tautia parannellessa.

Seurueen taas pysyessä tolpillaan, kurvasimme kuutamossa takaisin Jyväskylään. Yhden pysähdyksen taktiikalla.


Kotona kaivelin hyllystä sähköventtiilin myös vasemmalle puolen ja nyt kone ei käy enää jälkikäyntiä. Nämä alkuperäiset Brosolien suuttimet heitin varaosalaukkuun, jos sähköventtiilit poikivat reissussa, niin näillä "dummy venttiileillä" pääsee ainakin jatkamaan matkaa.


Kelit suosivat taas kerran bussimatkailijoita, lämmintä riitti ja aurinko paistoi lähes jatkuvasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti