keskiviikko 2. elokuuta 2017

Pohojoseen...

Aamulla herättiin makuupusseissa Ruovedellä ja illalla painettiin päät tyynyyn Ylitorniolla. Pestiin koneellinen pyykkiä Jyväskylässä ja todettiin, että mitäs sitä sohvalla makoilemaan kun pohojosessa näytti aurinko paistavan.


Aurinko ehti just laskea, kun perille päästiin noin klo 23:00.

Keväällä kaasarit kun uusin, luulin päässeeni eroon käynnistysongelmista kuumana. Kelien lämmettyä näyttäisi kuumana sahaamisen tarve taas ilmestyneen takaisin. Nyt kun päivä ajettiin 25 asteen "helteessä", niin Kemissä ei meinannut akku enää jaksaa pyörittää konetta käyntiin. Viime hetkellä hörähti käyntiin ja selvisimme perille.

Aamulla paikalliseen varaosaputkaan ostamaan uusi akku, ettei nyt sen takia ainakaan jäädä tienpäälle. Yksi akku sattui hyllystä löytymään, oikealla napaisuudella. 


Vanha akku paljastuikin samalla ainakin 7 vuotta vanhaksi. Oli näköjään jäänyt käyttöön vanha akku mikä on useamman kerran tullut sahattua loppuun toisessa harrastepelissä. Akun päällä ollut tarkistusreikä sanoi että akku kiireesti vaihtoon ;) Itse muistelin, että olin ostanut bussiin uuden pari vuotta sitten, väärin muistin. Nyt jaksaa taas uudella akulla pyörittää!

Nähtävästi kaasarit vain kiehuvat/tulvivat kuumana vaikka imusarjan välissä on lämpöeristeetkin. Hieman helpotusta ongelmaan sain poistamalla bensansuodattimet konehuoneesta.


Huomasin, että kuumana kun koneen sammutti, niin suodattimetkin tyhjenivät täysin. En tiedä syntyikö tuossa joku sopiva ilmalukkokin. Kylmänä lähtee käyntiin kuin palmun alta mutta kuumana sai veivata todella kauan. Ilman suodattimia tuntusi selviävän huomattavasti lyhemmällä veivaamisella. 

Nyt kohti uusia seikkailuja. Aurinko paistaa edelleen joten mikäs täällä on ollessa. Aamulla bongasin yhden pilven ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti