torstai 5. lokakuuta 2017

Etuakseli purkuun

Sunnuntaina laitoin bussin seisontaan ja tallikausi alkoi alustarempalla. Maanantaina nykäisin bussin ilmaan ja aloitin keulan tutkimisen.


Kesästä saakka satunnaisesti kuuluneelle kolahtelulle kuskin puolelta löytyi heti purkuvaiheessa selitys. Iskari oli yläpäästään löysällä ja kolisi. Jännä juttu, keväällä kaikki iskarit kiersin käsin ravistellen läpi eikä silloin ollut löysää missään. Jostain syystä kuskinpuolelta olen joutunut jo pariin otteeseen kiristämään niin etu- kuin takaiskarinkin yläpultin. Löystyvät itsekseen. Täytyy tällä kertaa kasata lukitteen kera.

Tarkastin samalla lehtijouset, etuakseliston laakerit ja nivelet. Jouset jäi aikoinaan bussia kasatessa tsekkaamatta. Jouset osoittautuivat ehjiksi. Hyvä näin. Varaosa jousinippujani kun viikonloppuna tutkin, niin huomasin että viimeisen puolen vuoden aikana osa niistäkin oli itsekseen katkeillut hyllyssä maatessaan! 

Kuskinpuolen ylä- ja alapalloissa on edelleen aavistuksen välys. Ollut siitä saakka kun bussin kasasin eikä tuo ole katsastuksessa vielä haitannut. Kyllä niillä vielä ensi kesän ajaa, sitten vaihtoon. Akseliston laakeritkin olivat hyvässä kunnossa joten niillekkään ei tarvitse tehdä mitään, kolinan lähteeksi kun paljastui iskari.


Tarkoitus oli nyt vihdoista viimein asentaa droppiolat mutta tämä projekti kariutui heti alkuunsa. Akselistossa olevat säätöpalat on edellinen asentaja laittanut sellaiseen asentoon, että keula on nyt käytännössä niin korkealla kuin sen voi tällä akselilla saada. Eli nyt ollaan noin 3-3.5" matalemmalla kuin orggis korkeus. Meinasin nostaa keulaa droppiolkien verran mutta eihän se onnistunutkaan. Dropeilla ja akselin säädöillä vehkeen saisi laskettua maan sisään, sen verran löytyy säätövaraa alaspäin ;)

Noh, tällä setupilla on jo ajettu kolme kesää ja ei tuo nyt niin huono ajettava ole että kannattaisi koko etuakselistoa alkaa vaihtamaan toiseen. Tasaisella tiellä bussi kulkee kuin juna mutta vähän ehkä kaipaisin joustoa enemmän pahimpiin routavaurioihin. 

Tässä samalla tuli todettua sekin, että jos dropit laittaisin, niin mielellään vaihtaisin samalla 1-2" kapeamman akselinkin. Dropeilla ja tällä akselilla nykyinen rengastukseni raapisi pyöränkaariin, ei kiva.

Viikonloppuna keula takaisin nippuun ja siirretään katse muihin talveksi suunniteltuihin kohteisiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti