maanantai 23. heinäkuuta 2018

Bussilla itäpyörä ralliin

Viime viikonlopun ohjelmassa oli RoikkaRalli Ristijärvellä. Samalle viikonlopulle oli tarjolla myös Bussfest Somerolla mutta aikani kun arvoin ja seurailin säätiedotteita, niin suuntasin bussin keulan torstaina kohti kainuuta. Boxerin pärinää oli sielläkin tarjolla. Leirikamat autoon ja Dnepr peräkärryyn.


Nyt oli hyvä tilaisuus koeponnistaa bussin lämmönsietokyky. Ajoin täydessä lastissa, ilman taukoja Jyväskylästä Ristijärvelle, noin 380km. Kuopiossa tankkasin, sammuttamatta konetta ja taas menoksi. Ulkona oli koko päivän vähintään +30 astetta lämmintä. Kuopiossa kurkkasin pikaisesti öljypohjasta IR-mittarilla lämmöt, 105 astetta. Ei siis mitään hätää. Kajaaniin saavuttaessa parin isomman ylämäen jälkeen kävin vielä kurkkaamassa ja sittenkin irtosi vain 115 asteen lukemat eli ei edelleenkään mitään hätää. Tällä voi näköjään työntää menemään tuntikausia helteessä ilman huolen häivää!

Ainut "ongelma" on, että vasen käsi on nyt ruskeampi kuin oikea. Sen verran kuuma keli oli, että piti ajaa koko matka ikkuna auki ja luu pihalla.

Ristijärven Pirtti Camping oli siisti ja leppoisa paikka. Kolme yötä vierähti nopeasti ja kelit suosivat. Bussi ja sivuteltta toimi majoituksena ja Dneprillä kurvailin lähiympäristössä. 


Dnepr mahtui yöpymään kivasti sivuteltan eteisessä.


Niin ja oli siellä muutama muukin lajitoveri, boxerit pärisivät iloisesti koko viikonlopun.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti