keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Nopeusmittari kuntoon

Nopeusmittarin heiluminen asettui uudella vaijerilla. Pientä rahinaa mittarista alkuun vielä kuului mutta nyt sekin on asettunut. Saattaapi mittaristo vielä kaivata pikkuisen voitelua.


Edellisellä yöpymisreissulla huomasin Rock'n Roll sänkymekanismissa väsymisen merkkejä. Väkänen mikä pitelee selkänojaa istuma asennossa oli alkanut murtua irti kummaltakin puolen. Eli kuvissa keltaisen nuolen osoittama paikka. 


Kolme kesää tuolla takana on jälkikasvu rötköttänyt reissuilla ja penkki taitaa itsekseenkin ollessaan kuormittaa tuota murtumakohtaa. Nyt ei kehdannut alkaa hitsailemaan joten tein pikakorjauksen. Tuet selkänojalle kummallekkin puolen. Kyljissä oli sopivalla kohdalla kolmipistevöiden kiinnityspisteet mihin pulttasin tähän hätään palikat mitkä tukevat selkänojaa.
Quick & Dirty, mietitään tuohon joku siistimpi ratkaisu kun ehditään.Harrastuskilometrit ovat jääneet vähäisiksi. Kelit ovat suosineet kaksipyöräisiä joten niiden selässä on istuttu yksin ja rouvan kanssa useampi tuhat kilometriä. Bussilla on kurvailtu lähinnä lähikaupoille. 

Vakio koneeseen ja hydrauli nokkaan olen pikku hiljaa tottunut. Tätä ei pidä yrittääkkään kierrättää ja kiihdytellä vaan ajetaan aivan rauhassa. Vääntöä koneessa on ihan kivasti joten liikkelle kun on päästy, niin kakkosella ja kolmosella pärjää normi kaupunki pyörittelyssä pintakaasulla. Viidenkympin vauhdissa voi heittää jo nelosta silmään. Bussi mennä puksuttaa nätisti kun ei yritäkkään pakottaa sitä hurjiin kiihdytyksiin. Maantiellä mennään ilman ongelmia vaikka satasta ja 80-90 on mukava matkanopeus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti