lauantai 10. elokuuta 2019

Voihan lukkomutteri

Pari päivää sitten alkoi jälleen kuulostaa siltä, että pakosarja ääntää. Könysin auton alle ja taas ne kaikki mutterit oli vähän löysällä! On se kumma, tätä vaivaa on ollut joka kesä ja joka koneessa. Välillä saa päästellä monta tuhatta kiristysten välissä ja välillä saa olla kirraamassa samantien.

Eilen sattui ensimmäistä kertaa eteen yksi ohje type 4 pakosarjojen sovittamisesta ja kiinnityksestä. Luulin jo lukeneeni kaiken type 4 materiaalin netistä ;) Tästä innostuneena tilasin nipun kuparisia lukkomuttereita mutta tänään hoksasin, että omassa laatikossa olikin jotain M8 lukkomuttereita. Nämä omat oli tosin 13mm avaimelle, toisin kuin nuo ohjeessa olevat 12 millin versiot.

Noh, Kylien kanssa ajateltiin, että tämähän on vain vartin homma kun tehdään testi. Tähän saakka on tullut käytettyä kuvassa näkyviä 11mm avaimelle tarkoitettuja "lukittumattomia" muttereita. Nuo 11mm mallit tuntuvat painuvan kasaan pikkuhiljaa ja sitä mukaa pakosarja alkaa falskata.


Reilu pari tuntia myöhemmin voin kertoa, että ÄLÄ IKINÄ ruuvaa lukittuvia kuparimuttereita (ainakaan tällaisia 13mm malleja kuin kuvassa) type 4:sen kansien pinnapultteihin. En tiedä oliko nämä mun lukittuvat jotain vääriä vai mikä tässä meni pieleen. Jokatapauksessa mutterin kun pyöräytti kevyesti pinnapulttiin, niin se otti ja jäi ikijumiin pultin päähän. Ei liikkunut eteen eikä taakse. Pois kun veivasi, niin pinnapultti tuli perässä. Kuten näkyy, niin piukassa oli ja tämä oli sitten tässä.


Uusia M9/M8 pinnapultteja ei tietenkään ollut hyllyssä yhtään ja viikon päästä pitäisi olla bussilla Sotkamossa! Onneksi nurkassa nököttävästä varamoottorista irtosi uudenveroiset pinnapultit ilman kiroilua ja sain pakosarjan takaisin kanteen kiinni.

Nyt saunaan ja kylmä olut kouraan....

Niin ja ne hydrauli nostajat. Tässä on tullut hehkutettua, että eivät ole enää naputtaneet talven jälkeen kertaakaan. Noh, parin viime viikon aikana on muutaman kerran kuulunut naputusta vaikka autolla olen lähes päivittäin ajanut. Nyt on taas menty useampi päivä ilman naputusta. Näköjään tuo on ihan tuurista kiinni milloin naputtaa ja milloin ei. Aina se loppuu kun tovin ajaa menemään. Toiste en enää hydraulinostajia nelkkuun laita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti