sunnuntai 21. kesäkuuta 2020

Juhannuksen sivuäänet

Juhannuksena heitettiin ensimmäinen pidempi reissu tälle kesälle. Kelit suosi ja bussi kulki kivasti. Auto toimi lähinnä vaatesäilönä ja kylmäkoneena eväille. Nukuttiin tällä kertaa ihan oikeissa sängyissä sisätiloissa.


Tänään käytiin vielä heittämässä retki Vaarunvuorelle ja matkalla nautiskeltiin kahvit Kärkistensalmen sillan kupeessa.


Tuon viime talvisen pakosarjanpultti shown jälkeen pakosarjat eivät ole falskanneet kertaakaan. Eli jotain osui kerrankin kohdalleen. Pakosarjat kun hiljenivät, niin tyhjäkäynnillä kuulunut kolkotus on alkanut häiritä yhä enemmän. Tänään katkesi kamelinselkä enkä jaksanut enää kuunnella ääntä. Kierroksilla ei mitään ylimääräisiä ääniä ja tyhjäkäynnillä ei kolkotuksen lähdettä ei löydy vaikka kuinka stetoskoopilla konetta kuuntelee. 

Venttiilikoneistossa tuntui pientä välystä vipoissa, jospa se ääni tulisi sieltä. Päätin heivata kiinteät "shimmit" mäkeen ja vaihtaa tilalle alkuperäiset jouset keinuvipujen väliin.Venakopat kiinni, kone käyntiin ja siinä se tyhjäkäyntikolkotus taas oli. Purin hihnapyörän suojaritilän pois. Nyppäsin kokeeksi hihnapyörästä ja painoin takaisin päin, kuului klonksahdus. Toistin saman monta kertaa ja pakko se on nyt uskoa. Koneessa näyttää olevan kampuralla päittäisvälystä sen verran, että kolkotus tulee siitä. Alkaa olla aika epäonnen moottori. Toissa vuonna kolkotti nokka ja nyt kampura. Huomenna auto ilmaan ja taidan nypätä koneen irti.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti