perjantai 11. joulukuuta 2020

Lämpöä matkustamoon

 Muutaman vuoden olen jo tuumaillut, että puskaparkissa olisi kiva kun saisi matkustamon lämpöiseksi ilman verkkovirtaa. Makuupussilla kyllä tarkenee kelillä kuin kelillä mutta olisihan se kiva oikaista pelkissä boxereissa oikean peiton alle. 

Syksyllä tuli hommattua hyllyyn odottelemaan kiinalainen diesel lämmitin. Miksikö diesel, no, tällaisen saa kotiovelle kuskattuna satasella, kun bensa webastosta saa maksaa lähes tonnin. Olin laskeskellut että ainakin teoriassa 2kW lämmitin pitäisi mahtua takaosaston lattian ja bellypanin väliin piiloon. Alkuviikosta alkoi muut projektit olla siinä vaiheessa, että ehdin käydä lämmittimen asennuspuuhiin.

Lämmittimen mukana tuli peltilätkä asennusta varten ja sitä modasin hieman kulmaraudoin. Pintaan sipaisin suojaksi mustaa maalia.  


Sinne se nätisti mahtui kyljelleen. Pystyyn nämä kai virallisesti pitäisi asentaa mutta maailmalla näyttävät tehneen paljon tällaisia asennuksia ja oli joku ihan kysynyt valmistajaltakin että voiko asentaa kyljelleen, kuulemma saa. 


Mukana tullut alumiinihaitariputki yletti justiinsa matkustamon tuloilman reikään. Tästä saa kivasti puhalluksen suoraan makuutiloihin.


Nyt ensimmäiseen koevedokseen askartelin 5 litran polttoainesäiliön konehuoneen puolelle. Tee-se-itse teline hupiakun kylkeen ja säilö pysyy siinä nätisti. Jos osoittautuu liian pieneksi, niin bellypanin välissä on tilaa joten sinne voi sulloa vaikka 10 litran lisäsäiliön piiloon. 


Dieseliä ei taloudesta löytynyt mutta sen verran pääsin testaamaan, että kabiiniin sijoitettuun käyttöpaneeliin ilmestyi eloa ja puhallinkin tuntui toimivan. 


Viikolla sain talliin uusia kalusteitakin. Tyyliin sopiva Haynes Manual Pop Art - pöytä! Tälli Oy valmisti rajoitetun erän ja allekirjoittaneelle tuli ensimmäinen, kaikki pöydät ovat yksilöitä. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti