sunnuntai 29. elokuuta 2021

Elokuu

Bussi on ollut päivittäisessä ajossa ja toiminut kuin ajatus. Bensaa tankkiin ja kovaa ajoa. 

Kelien viilennyttyä huomasin että lämmityslaite pukkasi tavallista viileämpää ilmaa. Kuluneen kesän aikana ei lämmitystä ole ajaessa kaivannutkaan. Syyllinen löytyi kun kurkkasin kojelaudan alle. Siellähän oli lämmönvaihtimille lähtevä vaijeri poikki. Uudet vaijerit ovat jo kuriirin kyydissä ja tipahtavat kotiovelle toivon mukaan huomenna. 

Diesel lämmitin teki myös temput reilu viikko sitten. Lauantai iltana pysäköin bussin pihaan ja sunnuntai aamuna kun tulin autolle, niin ihmettelin hurinaa. No, siellähän se lämmityslaitteen puhallin pyöri itsekseen vaikka lämmitin ei ollut päällä. Oliskohan kiinan ihme ottanut itseensä kun tässä on ollut aika kosteat kelit viimeiset pari viikkoa. Nappasin sulakkeen pois ja täytyy jossain välissä tutkia antaisiko se jotain vikakoodia tai paranisiko vaiva kun kosteus haihtuu.


Viime talvena pieteetillä rakennettu uusi moottori on odotellut sisäänajoa tallin nurkassa. Reissaaminen kun hiljeni, niin oli aikaa taas ihmetellä sitäkin. Virittelin koneeseen pakosarjat ja muut koekäyttöhilppeet paikoilleen. 


Bensaa kanisterista ja sehän tärähti ekalla startilla käyntiin. Ajoin nokan sisään ja säädin kaasarit. Ääntä ja liikkuvaa kuvaa löytyy youtubesta. Suunnitelmat muuttuivat ja tämä tuleekin istumaan Bajan konehuoneessa. Bussissa paikoillaan oleva vakiokone toimii niin hienosti etten ala tätä kutiteltua konetta siihen vaihtamaan. 

Baja projekti on nytkähtänyt myös ihan kivasti liikkeelle. Kohta pääsee hiekkapuhaltamaan koria kun sain rakennettua kaatolaitteen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti