torstai 23. helmikuuta 2023

Uusi kylmäkone

Kahdestaan kun nykyään pääsääntöisesti reissataan, niin nyt  oli aika luopua yhdestä istumapaikasta ja päätettiin askarrella tilalle pieni kaapisto mihin saisi istutettua Frezzer Pro 40L jääkaappi-pakastimen.

Muutaman illan piirtelin paperille ajatuksia ja sitten 12mm koivuvaneria mittojen mukaan palasiksi. 


Ruuveilla ja liimalla kasaan. 


Pintaan sudittiin pähkinäpetsiä ja päälle kirkaslakka. 


Jääkaapin kanssa tuli tuumailtua sitten muutama ilta. Jollain kaappi piti saada kiinni runkoon mutta asennusohjeissa vain todettiin ylimalkaisesti että väännä ruuvit kyljissä olevien peitelevyjen alta löytyviin ohjaimiin. Ei mitään kuvaa tai vinkkiä miten homma pitäisi hoitaa. Lisäksi laitteen myyjälläkin oli täysi radiohiljaisuus eli ei mitään vastausta kysymyksiini. Täytyy toivoa ettei tarvitse takuuasioita alkaa koskaan selvittelemään...

Ohjurien pohjassa oli lisäksi noin 1x1mm nyppylät joten minkään ruuvin tai poranterän painaminen koloon ei olisi tuottanut suoraa reikää. Käytin lopulta paineilmaliitintä ohjurina ja 5mm poranterää käsin pyöritellen hioin pohjasta nyppylät pois. 


Tämän jälkeen ohjurin pohjaan oli helppo tarjota poraa ja syntyi suora reikä keskelle ohjuria ja nätisti kyljestä läpi.




Kaapin rungon pulttasin matkustamon lattian läpi pulteilla kiinni, lisäksi kuskin penkin takana oli valmiit kierteet mihin sai sivuseinän pultattua kiinni yläreunasta. Siinä on ja pysyy menossa mukana. Tarpeen tullen pystyy helposti irroittamaankin, jos tarvitsee kuskata jotain isompia romuja bussin kyydissä. Jääkaapin ruuvasin kyljistä kiinni runkoon puuruuveilla. 


Jääkaappi on mainio. Ovi aukeaa molempiin suuntiin, oveen mahtuu pystyyn skumppa ja maitotölkki. Pakastelokeroon menee muutama litra jäätelöä ja tarpeen tullen pakastinlokeron voi poistaa jolloin jääkaapiin mahtuu vielä enemmän tavaraa. 



80Ah hupiakun voimin pitäisi nyt selvitä yön-parin reissut ilman valtakunnan sähköverkkoa. Aurinkopaneeli kattotelineelle voisi olla vielä kova sana.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti