perjantai 10. maaliskuuta 2023

Kevät huoltoa

Syksyllä katsastuksen yhteydessä tuli todettua että alapallot on hyvä laittaa vaihtoon. Silloin tulikin jo vaihtotukivarret valmisteltua mutta ne ovat odottaneet vuoroaan muiden projektien ajaessa edelle. Aurinko on alkanut siihen malliin paistella, että jos ei nyt pian loppuja huoltohommia toteuta, niin kiire tulee ennen kesää. Itseasiassa haaveissa on että kuukauden päästä oltaisiin jo tienpäällä.

Viikko sitten nostin bussin keulan ilmaan ja nappasin väljät nivelet tukivarsineen pois. 


Saa nähdä kauanko uudet kestävät. Syksyllä 2020 viimeksi vaihdoin apukuskin puolelle alapallon ja nyt se oli taas vaihtokunnossa. Tällä kertaa piti vaihtaa myös kuskin puolelle, siellä puolella oli edelleen "alkuperäiset" eli jostain 80-90 luvulta peräisin olevat. Lemförderin niveliä sattui olemaan hyllyssä, eli samoja mitä silloin pari vuotta sitten meni apukuskin puolelle. Made in Kiina näyttää paketin kyljessä lukevan :( Taidan tilata nyt purettuihin tukivarsiin jonkun toisen valmistajan nivelet jo valmiiksi. Jos näillä nyt kesän tai kaksi taas ajaisi. Syksyllä katselin että venttiilikopista oli alkanut maalit katoamaan. Koneen rakensin joskus 10 vuotta sitten ja silloin laitoin siihen uustuotanto venttiilikopat. Kone on ollut jotain 3-4 kesää auton perässä eli näin kauan tuo uustuotantojen maalipinta kesti. Nyt oli jokatapauksessa aika tarkastaa venttiilien säädöt joten samalla kaivoin esiin hyllyssä odottaneet alkuperäis venttiilikopat mitkä olin jossain vaiheessa pulverimaalannut. 


Muutama venttiili kaipasi hieman hienosäätöä. Taisi tulla edellisen säädön jälkeen ajettua jotain 15000km. 


Alkuperäiset kopat paikoilleen ja uustuotannot hyllyyn odottamaan putsausta ja uutta maalipintaa. Samalla tuli taas opittua että uustuotanto koppien kiinnityspantoja on turha yrittää tarjota alkuperäisen koppien päälle. Tovin ähräsin auton alla ja ihmettelin että ei tämä ole koskaan näin hankalaa ollut. Sitten hoksasin napata hyllystä alkuperäiset kiinnityspannat ja ne lopsahtivat paikoilleen hetkessä, ilman huutoa ja voimasanoja.


Sitten odotellaan lämpöisempiä päiviä. Todo-listalle jäi vielä kaasareiden ja sytytyksen hienosäätö. Ne toimenpiteet tehdään sitten ulkona auringonpaisteessa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti