torstai 18. toukokuuta 2023

Kesän ensimmäinen reissu

 Toukokuun ensimmäiselle viikonlopulle oli varattu kalenteriin kuvauskeikka Janakkalan suunnalle. Joskus helmikuussa optimistisina haaveiltiin että onhan tuolloin jo täysi kesä. Vapun jälkeen kun säätiedoituksia seurattiin, niin alkoi vähän jännitämään että mitähän tuosta tulee. Yöaikaan luvattiin useampi aste pakkasta. Mahtaako tukka jäätyä kiinni tyynyyn.

Matkaan pakattiin siis vähän reippaammin lämmintä vaatetta ja sänky varustettiin tuplapeitolla. 


Leiri pystytettiin Virala Campingiin. Täällä tuli oltua joskus muutama vuosi aiemminkin. Mukava, rauhallinen paikka. Hyvinhän siellä bussissa tarkeni nukkua vaikka aamuyöstä ulkona kävi pakkanen parissa asteessa. Pikku toho pöhisi lattianrajassa ja tuplapeittojen alla tarkeni hyvin.

Kelit olivat muuten mitä mainioimmat. Ei satanut vettä ja aamut sai nauttia auringonpaisteesta ja pilvettömästä taivaasta. Auringon noususta hieman myöhästyin, kun kuuden kuhjeilla kävin rannassa kävelemässä. 


Ruokapuoli hoidettiin kaverin "keittiökärryllä". Lähdin reissuun sillä ajatuksella, että nyt täytyy tutkia miten poikain kaasugrillit ja keittimet pelaavat. Suunnitelmissa oli trangiasta luopuminen ja sen korvaaminen pienellä kaasukeittimellä. Hyvinhän näillä pikku kaasuvehkeillä leirin ruokki. Grillaus sujui, samoin kahvinkeitto ja lettujen paisto. Päiväruokailu hoidettiin Janakkalan keskustassa. Sieltä löytyy Sandwitch Bros niminen lounaspaikka. Aivan huippu hampurilaiset! Suosittelen vahvasti jos näillä nurkilla tulee liikuttua.


Jälkiruoka hoitui kesän ensimmäisellä reissujäätelöllä. Bussimatkoilla ei tarvitse nälästä kärsiä ;)


Huippu viikonloppu kaikin puolin. Talven aikana tehnyt muutoksetkin toimivat hienosti. Niin jääkaappi kuin sitä varten rakennettu kaapistokin. 

Kotia kun pääsin, niin kävin hakemassa lähikaupasta salkkumallisen kaasukeittimen. Sujahtaa nätisti uuden kaapiston sisälle. Trangia nostettiin vintille varastoon.


Reissun aikana tuli somen kautta vinkkiä VW paistinpannusta ja sellainenhan piti tietysti saada. Kävelin VW liikkeeseen, varaosatiskille ja tilasin alkuperäisen VW varaosan nro 7T0069609. Kyseisellä varaosanumerolla löytyy VW logolla varustettu paistinpannu.


Puuliiteristä kaivelin esiin vanhan Ikean puulaatikon pannulle ja muille keittiövälineille. Kärsii laskea pannun laatikkoon vähän kuumempanakin. Vetäisin pintaan pähkinäpetsin ja keittiövälineet mahtuvat kaapiston sisään kaasukeittimen kaveriksi. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti