perjantai 5. toukokuuta 2023

Ajokausi 2023 alkoi

Sulihan ne lumet lopulta tallin edestä ja 7.4. ajoin bussin pihalle, kausi 2023 siis alkoi! Tosin, ei kovin vahvasti. Joskus tammikuussa lisäsin kuskinpuolen takarenkaaseen ilmaa ja ihmettelin että mihinkähän se ilma on uudesta renkaasta karannut. En alkanut ahtaassa kolossa asiaa sen tarkemmin tutkimaan. Nyt kun bussi seisoi pihalla, niin renkaasta osui silmään jotain kiiltävää ja rengas oli tyhjän näköinen. Tadaa, siellähän oli ruuvi. Joskus syksyllä oli porautunut renkaaseen ennen kuin ajoin auton talliin.


Keulalla 8 vuotta roikkunut vararengas pääsi tositoimiin, ei sitä turhaan ole tullut kuskattua mukana. Nopea renkaanvaihto ja pääsimme ensimmäiselle ajelulle. Puhjenneen renkaan paikkasin illalla ja ripustin keulalle roikkumaan. 

Seuraavallla viikolla bussi pääsikin heti tosi toimiin. Traileri perään ja kävin hakemassa yhden moottoripyörän pois talvisäilöstä. 


Fiamman pyörätelinettäkin pääsimme kokeilemaan pyörien kanssa. Totesin että vaikka teline oli kahdelle pyörälle tarkoitettu, niin mukana tulevilla kahdella kiinnitystangolla ei saa kiinni kuin yhden jopon. Toinen piti kietaista paikoilleen liinoilla. 

Tovin metsästin netistä Fiamman kiinnikkeitä ja kauhistelin Suomen hintoja, lisäksi jokapaikassa varastosaldo oli nolla. Lopulta bongasin Jyväscaravanin nettikaupasta jonkun tarvike kiinnikkeen ja suuntasin kivijalkakauppaan. Paikanpäällä olikin yllätys kun hyllystä löytyikin Fiamman omia kiinnikkeitä. Just oikeassa mitassa ja hintakin oli halvempi kuin jos saman osan olisi tilannut jostain keskieuroopasta! Kannattaa siis aina käydä tarkastamassa tilanne kivijalassa eikä luottaa sokeasti verkkokauppojen tarjontaan.1.5. pystytettiin jälleen FVWA Keski-Suomen jaoksen grillikahvio ja vietettiin volkkariväen kesken vappua. Sää suosi, aurinko paistoi ja makkara maistui.
Vapun jälkeen tulikin sitten kylmää kyytiä. Keskiviikkona 3.5. aamulla oli bussin ikkunat tällaisessa kuurassa. Saa nähdä mitä tulevan viikonlopun retkestä tulee. Viikonloppu pitäisi viettää bussissa asuen ja säätiedotus näyttää edelleen yöpakkasia. Pitänee varmaan pakata pilkkihaalari mukaan...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti