lauantai 15. joulukuuta 2012

Näpertelyä ja vastoinkäymisiä

Viikko on kulunut lähinnä lumitöitä tehden. Aina kun on kuvitellut töistä tullessa hautautuvansa autotalliin, niin pihassa on odottanut sen verran uutta lunta, että pihan höyläämisen jälkeen ruuvailumotivaatio on kadonnut.

Sen verran on tullut tehtyä, että pohjalevyn olen purkanut pois. Alta löytyi webasto! Mikä olikin miellyttävä yllätys, kun kuvittelin jo ettei ko. laitosta auton mukana tullut ollenkaan. Muuten pohjasta ei pahempia ylläreitä löytynyt, tällä erää.

Etunapaan olen katkenneen pyöränpultin tilalle yrittänyt hankkia uutta, tämä prosessi ei ole oikein ottanut onnistuakseen. Alunperin korvaavan pultin piti tulla jarruosien mukana mutta paketista löytyikin pyöränpultti mikä olisi vaatinut navan missä on kierteet?!? No, tässähän on pultit kiinteästi navassa ja vanteet tulevat kiinni mutterein. Osatoimittajalta ei kuulunut vastausta kyselyihini joten annoin olla, kun parin euron pultin takia ei jaksa kauheasti alkaa vääntämään.

Huomasin sitten, että Motonetissä on hyllytavarana pyöränpultteja '78 pallukkaan. Motonetin tiskillä kouraan lyötiin taas vääränmallinen pultti, samanlainen kuin tuo ensimmäisenkin osatoimittajan tarjoama. Motonetin myyjä tiesi sanoa, että tuo tarvitsemani pultti oli jostain syystä poistunut heidän valikoimistaan joten edelleen oltiin ilman sopivaa pulttia.

Oma käsitykseni on, että kaikissa 71-79 pallukoissa on pultit kiinteästi niin etu- kuin takanavassakin mutta jostain syystä näitä vääriä tyrkytetään suomessa.

Seuraavaksi päätin turvautua pyhään nettiin ja suuntasin osakaupoille Englantiin. Oikea pultti löytyi hetkessä ja eikun tilausta sisään. Noh, tämäkään ei sitten mennyt oikein putkeen...

Keskiviikkona töistä tullessa ovessa oli DPD:n lappu missä todettiin, yritimme toimittaa lähetystä mutta kukaan ei ollut kotona. Jupisin jotain painokelvotonta, kun en ollut älynnyt seurata paketin kulkua netissä. Täyttelin sitten lapussa olevan valtuutusosion ja laitoin ohjeet mihin paketin voi tipauttaa kun seuraavana päivänä yrittävät lähetystä toimittaa. Torstaina kun kotia saavuin niin lappu roikkui edelleen ovessa ja totesin ettei kukaan ollut vielä tontilla käynyt. Kun kello alkoi lähestyä viittä niin lopulta soitin DPD:lle ja sain kuulla, että paketti on edelleen terminaalissa ja ei sitä toimiteta uudelleen ellen pyydä niin tekemään, KELE! Ilmoitin, että noudan paketin itse perjantai aamuna terminaalista, kun alkoi pinna olla sen verran kireällä yhden pikkupaketin johdosta mikä olisi alunperin mahtunut heittämällä postilaatikkoon.

Perjantai aamuna sain paketin kouraan ja paketin kun aukaisin niin pultin koko hieman epäilytti mutta ajattelin silmän vain valehtelevan ja painelin töihin. Tänään kun lopulta selvisin talliin niin tajusin silmän olleen oikeassa ja pultti oli liian lyhyt, jälleen pääsi KELE!

Aloin tavaamaan koodeja pakkauksesta, pussista ja tilauksesta. Joka paikassa koodi ja tuotteen nimi oli oikein mutta pussissa vain oli väärä pultti. Jossain pakkausvaiheessa on pussiin ilmeisesti lipsahtanut etunavan pultin tilalle takanavan pultti. Etunapaan kuuluu M14x52mm pultti ja pussissa oli M14x38mm pultti mikä sekin on 2mm lyhyempi kuin mitä takanapaan kuuluvan pultin pitäisi olla.

Tein reklamaation myyjän suuntaan ja korkkasin olusen. Riittää harrastaminen tälle viikolle ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti