maanantai 10. joulukuuta 2012

Purku jatkuu, uusia osia ja uusia yllätyksiä

Nyt alkaa olla suurin osa jarruhilppeistä kasassa, samoin valmiit korjauspalat helmoihin ja muutamaan muuhunkin paikkaan. Nyt keskitytään toistaiseksi purkuhommiin, jos vaikka jossain vaiheessa pääsisi hitsailemaankin.

Takajarrukilvetkin menivät sitten uusiksi. Oikealla puolen kilpi on puhkiruostunut ja molemmilla puolin kenkien säätömekanismit olivat enempi vähempi käyttökelvottomat. Lattiastakin onnistuin löytämään hitsailtavaa.

Auton alla kun on nyt ehtinyt enemmän könyämään, niin vastaan on tullut kaikenlaisia omituisuuksia, kuten alla näkyvä kaasuvaijeri. Mikä ihme siinä on, että jos autossa on jotain vikaa, niin miksei sitä voi korjata kerralla kunnolla vaan tehdään jotain tällaisia kyläseppävirityksiä!?!? Samoin kaikki tähän mennessä vastaan tulleet sähkökytkennät täytyy tehdä uusiksi, abikoita puristeltu sinne tänne vähän miten sattuu. Ihme ettei auto ole palanut...

Sisustan päätin purkaa kokonaan pois, vähemmän poltettavaa kun alkaa helmoja hitsailla. Verhoilu on taidettu asentaa paikoilleen vuonna 2003, vanerin takaa löytyi todistusaineistona päivämäärä ja muutama nimi. Verhoilun ja peltien väliä oli yritetty eristää sieltä täältä rakennusvillalla, vaihtelevalla menestyksellä, villatkin saavat lähteä mäkeen.

Taitaa olla parempi purkaa koko vehje lähes atomeiksi ja osat pusseihin, jos tästä oikeasti hyvän reissupelin haluaa tehdä. Tämä alkaa huolestuttavasti muistuttaa tuota edellistä projektiani mihin piti vain pikaisesti rempata jarrut ja lopulta tulikin museoauto ;) Noh, tästä ei ole onneksi tarkoitus tehdä museoautoa vaan matkailuauto mitä uskaltaa käyttääkkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti