maanantai 21. tammikuuta 2013

Takaisin projektin pariin

Eilen pääsin taas pitkästä aikaa projektin pariin. Pari viikkoa vierähtikin muissa hommissa, kun totesin että tila loppuu tallista tällä menolla. Ei auttanut kuin aloittaa romuistaluopumisprosessi, tämä prosessi olikin tällaiselle oravaluonteelle hermoja raastava urakka. Lopulta huomasin kiikuttaneeni pari peräkärryllistä romua kaatopaikalle ja joitain ikuisuusprojekteja muutin rahaksi. Siinä sivussa toteutettiin rouvan Ikea toiveita eli huonekalujakin tuli ruuvattua. Suomeksi sanottuna, kun mulle tuli bussi, niin rouvan piti päästä Ikeaan :)

Nyt mahtuu taas bussia purkamaan ja purkamistahan tuntuu riittävän vaikka kyseessä onkin loppujen lopuksi hyvin yksinkertainen kulkuneuvo. Tuon parinviikon ruuvailutauon aikana suunnitelmat selkiytyivät entisestään, koko roska puretaan atomeiksi ja hiekkapuhalletaan puhtaaksi kauttaaltaan ennen peltitöitä.

Eilen nappasin kojelaudan irti ja purin keulasta kaikki sähköt. Edellisten omistajien kytkennöissä korkeinta teknologiaa edustivat keltaiset puristettavat abikot. Pääsääntöisesti liitokset oli tosin tehty pelkällä jeesusteipillä ja maadoitukset olivat mallia reikä koriin ja johdonpää siihen ruuvilla kiinni. Helpoimmalla pääsee siis kun purkaa kaiken pois ja tekee kokonaan alusta uusiksi. Ahdistaa tuollaiset sinnepäin rääpimiset...

Tuleepahan samalla tehtyä pohjatyötkin kunnolla. Puskurit kun irrotin niin huomasin, että edellisen kerran kun auto on maalattu, niin mitään osia ei ole irrotettu eli uutta maalia oli vähän missä sattuu tai ei ollenkaan. Alkuperäinen sähkönsininen sävy paljastui useammastakin paikasta.

Moottorin irroitusta ehdin myös edistämään. Konehuoneesta nappasin pois läjän johtovirityksiä ja kaasarit vipuineen, jospa koneen ja vaihdelaatikon saisi tipautettua tällä viikolla alas.

Tässä vaiheessa ajattelin olevan hyvä hetki löysätä takanapojen muttereita. Ne kun ovat kuulopuheiden mukaan joskus hyvinkin tiukassa ja jarrukilpiin ei ilman napojen purkua pääse käsiksi. Hieman jännitti kun olin ehtinyt jarrutkin jo purkaa pois mutta lopulta nuo pyörähtivät auki hyvinkin helposti. Vaihde päälle, renkaiden eteen pönkät ja Bilteman 46mm hylsy/vääntövarsiyhdistelmä ja siihen kiinni putkenpätkän avulla puolitoistametrinen rautakanki. Sitten koko elopaino eli vajaa 100 kiloa lihasta kangen toiseen päähän, eikä tullut edes hiki ;)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti