perjantai 4. tammikuuta 2013

Kattoverhoilu pois ja pyörät alle

Alkuviikosta postilaatikosta löytyi mukava yllätys. Väärän etupyöränpultin tilalle saapui kaikessa hiljaisuudessa uusi ja tällä kertaa pultti oli sellainen kuin alunperin pitikin olla eli n.52mm pitkä. Osakauppiaan tavarantoimittaja oli kuin olikin kämmännyt sen edellisen lähetyksen ja näitä vääriä pultteja, väärissä pusseissa oli käsittäkseni ollut varastossa enemmänkin. Mukana oli myös pikkupussi Haribon hedelmämellejä, lepyttelylahjana ;)

Sain vihdoinkin etunavan takaisin paikoilleen ja pyörät alle. Helpottaa elämää, kun pystyy projektia liikuttelemaan ahtaassa tallissa. Jarrulevyn takana loistaa hiekkapuhallettu ja maalattu jarrukilpi.

Eberin tipautin pois auton alta, päällisin puolin vaikuttaisi ehjältä peliltä. Aluksi vähän tuumailin, että jätän sen kokonaan pois mutta toisaalta tuolla saisi puhallettua kabiinin lämpöiseksi vaikka leiriytyisi vähän viileämmissäkin oloissa. Noh, tätä ehtii vielä tuumailemaan.

Tänä iltana projektina oli kattoverhoilun purkaminen. Aluksi luulin, että verhoilu on vain pingotettu rautalankojen väliin mutta eihän tuo ollut sinnepäinkään. Ohjaamossa katossa oli yksi kaareva vaneri, minkä päälle oli liimattu ensin ohut superlooni ja sen päälle vinyyli. Vanerin ja katon välistä löytyi muutama tupsu lasivillaa sieltä täältä.

Takaosastosta paljastui myös vanerit. Vaneriin oli liimattu superlooni ja sen päälle vinyyli. Vaneri oli kiinnitetty ruuveilla kaariin ja reunoilla oli käytetty popniittejä. Vanerin yläpuolella oli reilummasti lasivillaa.

Vinyylit ja täytteet pölysivät ja haisivat niin paljon, että roskikseen meinaan dumpata koko läjän. Korkeintaan piirrän kaavat näiden avulla. TODO-listalle pääsi siis uusi kattoverhoilukin.

Kattopeltiä vasten oli liimattu ohut superlooni, sekin tipahti pois vähän nykäisemällä.

Takaosaston katossa olevaa tuuletusluukkua varten oli joskus aikoinaan värkätty kehikko puusta, verhoilun ja katon väliin. Noh, katon reikien kautta valunut vesi oli sitten hyvin hapertanut puuosat, kattopelti oli onneksi hyvässä kunnossa.

Kattovaloista löytyi jälleen luovia ratkaisuja sähkökytkennöissä, tällä kertaa oli käytetty mustaa teippiä. Valokatkaisija oli nykerretty valaisimen kuvun kylkeen, vähän sinnepäin tyylillä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti