lauantai 16. maaliskuuta 2013

Kohti puhdasta peltiä

Viikko sitten sunnuntaina päätin siirtää projektin takapihalle jatkokäsittelyä varten. Säätiedotus lupasi koko viikoksi pelkkää auringon paistetta. Alla pallukka liikuttelukunnossa, grilli nostettuna pohjaa vasten. Tämä suunnitelma toimi yli odotusten.

Pukkasin pallukan takapihalle naapurin isännän kanssa ja tipautin korin takaisin grillin varaan kyljelleen. Päätyihin laitoin vakiota hieman pidemmät tukipalkit ja varoiksi tippalistaa vasten pukit.

Sen verran ehdin hommia aloitella, että rälläköin vaihtoon menevät helmat auki. Toisen helman sisältä löytyi salamatkustajia, ampiaispesä! Onneksi pesä oli jo tässä vaiheessa vuotta tyhjentynyt ;) Helmat paljastuivat vieläkin rapeammiksi kuin alunperin olin kuvitellut, korjauspalatilaus meni siis uusiksi.

Sitten menikin viikon suunnitelmat uusiksi, kun auringonpaiste muuttuikin jatkuvaksi lumisateeksi mikä hellitti vasta eilen eli melkein viikonpäivät tehtiinkin pelkkiä lumitöitä. Pallukka sai odotella rauhassa pressujen alla.

Eilen pääsin siis takaisin projektin kimppuun. Pyyhkäisin kaikki tasaiset pinnat peltipuhtaaksi, katto, kyljet ja keula. Loput jäävät sooda- ja hiekkapuhallusta odottelemaan, puhallus on sovittu alkavalle viikolle.

Kaksi Bilteman karkeaa pikkurälläkän laikkaa ja noin 8h myöhemmin pinnat olivat puhtaat. Isäntä niistää ja paskoo maali- ja pakkelipölyä seuraavat pari viikkoa ;)

Tänään paljastui korigrillistäkin yksi huono puoli. Grillin tunkit eivät näköjään tykkää pakkasesta, taitaa olla semijäykät kiinanöljyt työsylintereissä. Onneksi tuota ei tarvitse nyt kuin pyöritellä, murehditaan laskua ja nostoa sitten puhallusoperaation jälkeen.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti