perjantai 29. maaliskuuta 2013

Pitsin poistoa

Sooda- ja hiekkapuhallus paljastivat sieltä täältä pieniä reikiä ja suoraan sanottuna aivan pitsimäistä peltiä. Maali ja pakkeli kätkivät kaiken tämän kyllä todella tehokkaasti.

Takaosassa oli molemmin puolin edellisten korjaajien jäljiltä peltilätkät päälle hitsattuina, olivat niin rumat, että leikkasin ne pois. Tarkoitus olisi selvitä mahdollisimman vähällä pakkeloinnilla jatkossa. Samalla totesin, että konehuoneenluukun alaosan pellissä oli tiivisteura aivan pitsiä. Päädyin poistamaan koko pellin ja tilalle tulee uutta peltiä. Pistehitsit auki ja pelti irtosi nätisti. Samalla paljastui fiksattavaa kotelon sisältäkin.

Kotelon sisäpuolen puhalsin hiekalla puhtaaksi. Vähän korjailua tuonne runkopalkkien päätyihin ja sitten maalia kotelon sisälle ja pintapellit takaisin paikoilleen.

Peltitöistä kun ei ole kauheasti aikaisempaa kokemusta, niin päätin aloittaa harjoittelun konehuoneesta. Jos ei ihan priimaa synny, niin harjoitukset jäävät tuonne piiloon muiden katseilta ;) Konehuoneen reunoilla oli myös ratsupaikat edellisten korjaajien toimesta joten rälläkkä sai taas laulaa. Poistin rumat ratsupaikat ja huonot pellit kokonaan ja tuohon päälle pitäisi nyt askarrella uudet paikat.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti