keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Pallukka grilliin

Viime viikko viuhahti jälleen niin vauhdikkaasti, etten ehtinyt edistämään projektia kuin suunnittelupuolella. Perjantaina pidin tallissa viikkosiivouksen ja ulkoilutin pallukkaa samalla aurinkoisessa ulkoilmassa. On se vain komia ;)

Viimeisen kuukauden-parin aikana olen lueskellut varmaan kaiken netistä löytyvän tiedon bay window busseista ja niiden ripustelusta korigrilliin. Useiden eri esimerkkien ja unettomien öiden jälkeen päädyin kuitenkin tekemään kaiken täysin omalla tyylilläni. Tavoitteena oli mahdollisimman yksinkertainen rakenne ja mielestäni tavoitteeseen pääsin, tai ainakin hyvin lähelle sitä. Jaetaan nyt ajatuksia ja kokemuksia muidenkin käyttöön.

Korigrillin hommasin valmiina, kiinanihmeen sai kotiovelle kuljetettuna niin halvalla, ettei kannattanut miettiäkkään metritavarasta vastaavan rakentamista. Ihan pätevän oloiselta vaikuttaisi, mitä nyt jousikiristeiset stopparitapit pystytolpissa olivat liian pitkät. Niistä piti purkaa jouset pois, jotta sai tapin vedettyä niin ulos, että sisempi putki mahtui sisään. Normi meininkiä kiinanihmeiden kanssa, aina on jossain aivan älyttömässä paikassa mokattu. Muita vikoja ei löytynyt!

Alunperin grilli on tarkoitettu 4m pitkälle korille eli pituus jäi hieman vajaaksi pallukan kanssa. Mukana tulleet kolme jatkopalaa korvasin yhdellä hieman pidemmällä putkipalkilla eli sen verran grilliä jouduin modaamaan. Samalla rakenne tukevoitui, kun nyt päädyt yhdistää yksi vahva palkki, kolmen erillisen sijaan. Grillin haarukoihin väsäsin pulteilla kiinnitettävät kiinnikkeet 5mm latasta ja L-profiilista. Takana kiinnitys tapahtuu runkopalkkeihin moottorin takakiinnikkeiden reikiin, edestä löytyi passeli paikka simpukan kiinnikkeistä. Apukuskin puolelle piti reiät porata loppuun, kun sisäpuolella palkissa oli jo reiät valmiina oikeilla paikoin vääränkätistä ohjausta ajatellen.

Viritys vaikuttaisi aivan tarpeeksi tukevalta tai ainakaan vielä en mitään hälyttävää havainnut kun koria tuossa kääntelin. Meinasin kyllä korin tukea vielä pukkien avulla jahka sen ihan kyljelleen kippaan. Grillin renkaat jouduin ottamaan pois, kun tallin korkeus meinasi loppua kesken oikeaa kiinnitys korkeutta metsästäessä. Nyt kun sopivat asetukset löytyivät, niin ajattelin vielä kokeilla sovitella grillin renkaita paikoilleen. Korkeus saattaa sittenkin riittää, ainakin pienellä kikkailulla.

Viritys on suunniteltu myös sellaiseksi, että koko pakettia voi liikutella kerralla auton omien renkaiden avulla. Eli kun korin laskee alas, laittaa renkaat pallukkaan, niin grillin voi nostaa ylös alustaa vasten ja autoa voi liikutella ulkonakin. Tarkoitus on siirrellä kori tällä tavoin sooda/hiekkapuhallusta varten takapihalle ja sitten takaisin talliin. Koko paketti on siis melkeimpä yhden miehen liikuteltavissa kaikkiin kuviteltaviin asentoihin ja paikkoihin :)

Vielä kun joku nyt siivoaisi ja järjestelisi tuon tallin niin tyhjäksi, että kipatun korin ympärillä mahtuisi pyörimään...

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti