torstai 16. toukokuuta 2013

Ohjaamon lattian korjausta

Matkustamon lattian korjauspalat ovat edelleen "tarjouskilpailu" vaiheessa. Vaihtoehtoja tuntuu onneksi löytyvän ja tarkoitus olisi hankkia originaali paksuiset versiot ohuiden repro osien sijaan. Jospa tuossa ensi viikolla viimeistään jotain peliliikkeitä näiden suhteen pääsisin tekemään.

Lattian alle tulevat uudet poikkipalkit ovat myös edelleen kaupan hyllyssä joten olen viihdyttänyt itseäni B-pilarin purkamisella ja korjauspalojen sovittelulla. Pikkuhiljaa alkaa hahmottua oikea järjestyskin kaikkien korjauspeltien hitsaamiselle. Kuten kuvasta näkyy, niin matkustamon lattiaakin olen alkanut irttoittelemaan. Tarkoitus olisi purkaa ehjät osat lattiasta mahdollisimman isoina paloina. Jos ei näille omaa käyttöä löydy, niin ehkä näistä on vielä johonkin toiseen projektiin apuja.

Ohjaamon lattian reiän kimppuun kävin tänään. Alan kirjallisuutta viikolla tutkiessani huomasin, että tuohon kohtaanhan kuuluu runkopalkit yhdistävä paksummasta materiaalista oleva palanen. Sisäinen pussihousuni pääsi valloilleen ja aukaisin tekemäni reiän suuremmaksi jotta pääsin paremmin kiinni runkoon. Toisesta runkopalkista löytyi hieman mätä vikaakin joten ensin paikkasin sen.

Tein alkuperäisen mallisen poikkipalan tuohon päälle. Pistehitseillä kiinni orggis tyylillä ja kaikkiin piiloon jääviin osiin sinkkimaalit päälle.

Lopuksi reikä umpeen palasella, mihin virittelin vahvikepokkauksen mallia lattarautaa ja vasaraa käyttäen. Eiköhän tuo tule maalin ja lattiamattojen alla välttämään...

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti