torstai 18. heinäkuuta 2013

Happoa pohjaan

Akkutelineiden jämiä kun rälläköin pois, niin päädyin lopulta rälläköimään pois pääsiäisenä tekemäni ensimmäiset korjauksetkin konehuoneesta. Työnjälki ei enää miellyttänyt silmää ja totesin, että uudet akkutelineetkin on helpompi näinpäin viritellä paikoilleen. Lisäksi runkopalkkien päällä olleet reiät jäivät jo keväällä kaihertamaan mieltä kun vauhdilla vain leivoin uutta peltiä runkoaisojen päälle. Loppupeleissä tuossa olikin aika isot reijät piilossa! Ei ihme, että tulivat uniin. Unessa peräpää nitkahti tuolta kohdin, kun kiskoin perässä asuntovaunua ;) Tätä kirjoitellessa palkkien päälle tulevat korjauspalat ovat jo tallissa odottamassa paikoilleen hitsausta.

Tähän on jo onneksi tottunut, taidot kun karttuvat, niin aikaisempia korjauksia alkaa tehdä mieli korjata uudelleen. Nyt kun vain osaisi laittaa pisteen johonkin kohtaan, muuten tästä tulee ikuinen luuppi ;)

Huomasin samalla, että paikoitellen puhdas pelti oli alkanut ottamaan hieman rusehtavaa väriä pintaansa. Onhan tuo bussi jo tovin puhtaalla pellillä ollutkin, vaikkakin kuivassa tallissa. Maanantaina pyöräytinkin sitten bussin kyljelleen, puhalsin hiekalla alapuolelta läpi kaikki tehdyt korjaukset/saumat. Samalla siistin sieltä täältä vielä löytyneitä pintarusketuksia ja massojen jämiä. Hiekan perään laskin happomaalit saumojen, pohjapalkkien ja muiden peltipintojen suojaksi. Samalla ruiskin hapot myös taka-akselille ja tankin sijoituspaikkaan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti