keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Takapenkin sovittelua

Eilen postipoika kiikutti kauan odotetun rock'n roll sänkyrungon bussiin. En malttanut olla sovittelematta. Lattiapellit vielä puuttuvat mutta nätisti tuo taitaa tulla istumaan. Sänkyrunko vaikuttaa kaikinpuolin pätevältä keksinnöltä, päälle vain sopiva vaneri ja pehmusteet.

Katosta keväällä paikkaamani tuuletusräppänän aukko on vaivannut mieltäni jo pidemmän aikaa. Katto oli enempi vähempi mutkalla ja lommoilla takaosasta tuon korjauksen jäljiltä. Eilen rälläköin paikan sitten pois ja vääntelin tuohon uuden pellin. Nyt paikka on muutamilla hepeillä kiinni ja on se 100 kertaa parempi kuin aikaisempi yritys mutta edelleen tuo jotenkin tökkii. Pelti pitäisi ajella kyllä jollain englanninpyörällä sopivan kaarevaksi, ei tuota nähtävästi omin käsin saa oikean muotoiseksi. Pitää nyt tovi tuota tuijotella ja meinasin sovitella takaosaan sittenkin jotain ilmanvaihtoräppänää joten tilanne elää senkin suhteen. Nyt kun keksisi tuohon jonkun passelin tötterön mikä mahtuisi tulevan kattotelineen alla olemaan.

Katon ohessa tuli hitsailtua keulasta läjä lisävalojen, keulamerkkien, yms. reikiä umpeen. Katosta meni umpeen gangsterilipan reiät ja useampi antennin reikä. Kumpiakaan ei pallukkaan ole tarkoitus laittaa jatkossa.

Tänään näytin taas hiekkaa tehdyille korjauksille ja pienemmille pintaruosteille/syöpymille mitä tuntui löytyvän varsinkin keulasta. Olisikohan aikojen saatossa tulleita kiveniskemiä mitkä ovat sitten lähteneen hiljakseen ruostumaan. Päälle ruiskin suojaksi happomaalit.

Maalailujen suhteen sotasuunnitelmana on sellainen, että happoa kaikkialle missä on tullut hitsailtua tai mistä on joutunut puhaltelemaan pieniä syöpymiä pois. Niin ja tietysti happoa kaikkiin piiloon jääviin kolosiin/rakenteisiin. Jahka saan hitsailut ja tinailut suoritettua loppuun, niin sitten vetäisen koko kopan kauttaaltaan 2K epoksilla ja sen päälle aletaan sitten aikanaan hieroa pohjia.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti