perjantai 12. heinäkuuta 2013

Kabiinin kimpussa ja vähän muutakin

Kulunut viikko on tullut väännettyä aika tiiviisti bussin kimpussa. Kummasti vain aikaa palaa, pientä nykerrettävää ja paikkailtavaa on yllättävän paljon. Onneksi on kesäloma, ei näitä peltitöitä muuten saisi lähellekkään valmiiksi kesän aikana, jos töiden ohessa iltaisin pitäisi askarrella.

Etukaaret on nyt kauttaaltaan hitsattu paikoilleen ja yläpuolen pistehitsit on pääpiirteittäin siistitty. B-pilarin ja etukaaren välit ovat vielä ulkopuolelta viimeistelyä vaille. Tarkoitus olisi B-pilarin alue käydä tinalla läpi jotta selviäisi mahdollisimman vähillä pakkeloinneilla sitten joskus tulevaisuudessa.

Viikon aikana bussi pyöri taas gillissäkin. Kävin vielä kertaalleen tarkastusmielessä läpi kaikki poikkipalkit, tunkinkorvakkeet, yms. Niin miljoona paikka on tullut korjattua, että jotain kuitenkin unohtuu jos ei tee tuplatarkastuksia ja maalausvaiheessa on sitten jo myöhäistä. Takapäästä raapaisin akkujen telineet pois. Paikoitellen oli jopa kolmea-neljää peltiä päällekkäin, eli useamman kerran on jo aikaisemmin yritetty korjailla. Nyt nuo alueet pitäisi saada siistittyä ja soviteltua uudet korjauspalat paikoilleen.

Oikean puolen etujalkotilasta löytyi vastaava mätäpaikka kuin vasemmaltakin. Runkopalkkien välinen tukipala piti tällekkin puolen tehdä uusiksi. Päällepäin tämä näkyi vain noin 2x2cm kokoisena ruostereikänä lattiapellissä.

Kabiinin puolella alan olla jo voiton puolella. Etukaaret paikoillaan, turvavyön kiinnikkeet uusittu, lattian reiät paikkailtu, jne. Kaasupolkimen kiinnitys vaatii vielä korjauksen loppuun saattamisen. Uudet saranat, yms. tilpehöörit ovat jo hyllyssä odottamassa jahka saan maanantaina parimillistä peltiä tuohon saranan ja lattian väliin. Onhan tuossa vielä hillitön siistiminen edessä. Jahka saan kaikki hitsailut tehtyä, niin käyn saumat ja kaikki mahdolliset pintaruosteet vielä läpi hiekalla. Sitten hapot ja epoksit päälle.

Täytyy kyllä sanoa, että ristus mikä savotta. Eipä olisi syksyllä uskonut mihin sitä tuli kätensä iskettyä ;) Se hyvä puoli tässä kokemuksessa on ollut, että hiljakseen on alkanut oppia pellin vääntämistä ja hitsaamista.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti