perjantai 27. joulukuuta 2013

Väliväriä kylkiin

Kinkunsyönnin ohessa ja hieman joulurauhaa rikkoen kävin teippailemassa bussin maalatun sisustan suojaan. Valmista alustaakin suojasin hieman pahimmilta roiskeilta.

Niin sitä tähänkin hommaan sai muutaman tunnin tuhrattua. Välillä on kyllä mielessä käynyt, että mitenkähän ne on näitä tehtaalla alunperin maalanneet, kai tämän helpomminkin voisi tehdä. Noh, miksi tehdä asiat helposti, kun ne voi tehdä vaikeastikkin ;)

Tapaninpäivänä ruiskuttelin sitten kierroksen epoksia pintaan. Vaikka väliväri paljastikin taas useamman pakkeloitavan kohteen, niin pääpiirteittäin olin kohtuu tyytyväinen jo tehtyihin tasoitteluihin.

Pari iltaa vierähtää vielä pakkeloiden, sitten hiotaan ja vedetään taas väriä pintaan. Kyllä ne korjausten jäljet sinne vain katoavat, kun malttaa tarpeeksi pitkään hiplata.

Tässä vaiheessa täytyy todeta, että maalin kulutus on ollut kyllä todella yllätys. Kyllä mä alkuun jo aavistelin, että maalia tulee kulumaan mutta että näin paljon... Onhan tässä tietysti maalattavaa pintaa todella paljon, kun mukaan lasketaan kaikki osat ja kaikki kun on vielä vedetty peltipuhtaaksi. Epoksiakin olisi voinut heti alkuun ostaa huoletta 20L pöntön, tosin nuo 3L pänikät ovat olleet varastoinnin ja käytön kannalta kätevän kokoisia. Lähikaupasta tavaraa on voinut hakea sitä mukaa kun tavaraa on tarvinnut.

Loput epoksinjämät hukutin tällä kertaa pohjapellin toiselle puolen. Nyt alkaisi olla kaikki irtopellitkin vähintään pohjamaaleissa, jos ei koneen jäähypeltejä lasketa mukaan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti