sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Liukuoven alareuna

Viikonlopun puhdetöinä askartelin liukuoven alareunan kuntoon. Oven hinkkasin pellille jo joskus viime keväänä/kesänä mutta inspiraatiota ja rohkeutta piti kerätä vähän pidempään. Oven alareuna oli korjattu ennestään aika tökerösti, suoraan ruosteiden päälle ja lopputulos oli mitä oli.

Oven liukumekanismit olin onnistunut piilottamaan niin hyvin viime sovittelun jäljiltä, että suoritin korjaukset rohkeasti, vain mittoihin luottaen. Nyt ei missään välissä soviteltu ovea paikoilleen muuten kuin käsivoimin roikottaen, katsotaan kuinka käy ;)

Leikkasin alareunasta vanhat korjaukset ja muut mädät pois.

Sovittelin paikoilleen uuden sisäpuolen alahelman ja tein tarvittavat kiinnikkeet liukumekanismille. Ulkopuolelle mallailin JK:n muotoon prässättyä helmapeltiä.

Hitsailin sisähelman paikoilleen ja puhaltelin hiekalla saumat puhtaiksi ja varastomaalit pois.

Ruiskuttelin korjauksiin ja piiloon jääviin paikkoihin happomaalit.

Lopuksi hitsailin ulkopellin yläreunasta kiinni. Taivuttelin reunat ja alahelman sisemmän korjauspellin päälle. Hioin varastomaalit pois ja tinasin hitsaussaumat. Sisäpuolelle pyyhkäisin saumoihin vielä happomaalit.

Tästä voikin huomenna jatkaa epoksin ruiskuttelun merkeissä. Ehkä tuota on vielä soviteltava paikoilleenkin ennen pakkelointisavottaa...

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti