tiistai 25. helmikuuta 2014

Kojelaudan kunnostusta

Viikonloppuna otin ja purin kojelaudan palasiksi. Tämä oli ihan hyvä aihio, päällä tuuletusräppänöiden kohdalla vähän pintaruostetta ja naamataulussa radiolle sahattu reikä.

Sen verran oli viikonloppuma sateen välissä taukoa, että ehdin puhaltamaan kojelaudan alaosan jokapuolelta hiekalla puhtaaksi. Hitsailin ja tinasin radion reiän umpeen, samoin läjän muita pienempiä ruuvien reikiä, mitkä päättelin jälkikäteen kairatuiksi virityksiksi. Rokkikoneita tähän kiesiin ei tule, kaikki hyvät levyt on tehty jo aikoja sitten ja ne olen kuunnellut. Kuten olen jo aikaisemminkin todennut, jokainen radioton päivä on lahja. No okei, jenkkilän Hair Metal Radiota ja Hard Rocking 80's kanavia tulee tallissa soitettua silloin tällöin ;)

Korjausten päälle hieman sipistelyä pakkelilla ja fillerit niskaan. Huomenna vesihiontaa ja sitten puolikiiltävä musta pintaan.

Kojelaudan pakkeloinnin ohessa otin myös kattoluukun käsittelyyn. Jos nyt ilkeästi sanoisin, niin kaikkia tiivisteiden päälle maalaavia kyläseppiä saisi päästellä pitkin korvia ja lujaa. Joko puretaan ne ikkunat ja tiivisteet ennen maalausta tai ei edes yritetä maalata! Saman voisi kyllä sanoa monesta muustakin asiasta, joko tehdään kunnolla tai ei ollenkaan tai edes yritettäisiin tehdä kunnolla mutta kun ei...

Luukun tiiviste oli useammasta maalauksesta ja silikoonilla korjailusta niin lohduttomassa kunnossa, että päätin repiä koko tiivisteen pois. Lasketaan nyt sen varaan, että jostain löytyy sopivalla profiililla varustettua tiivistettä. Pallukan katossa olevaa reikää en aio enää modata mihinkään suuntaan. Lasin ruostuneet kiinnityspultit sain kikkailtua auki, ilman lasin rikkoutumista ja alumiinikehys on tarkoitus puhaltaa soodalla puhtaaksi. Tee-se-itse soodapuhallin osoittautui meinaan ihan toimivaksi peliksi.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti