tiistai 11. maaliskuuta 2014

Tiivisteitä ja puhallusta

Ovien sisuskalut alkavat olla paikoillaan. Ikkunannostimet testattu ja nyt odotellaan vielä kromikehyksiä ikkunoiden ympärille, sen jälkeen pääsee säätämään lasit lopulliseen asentoon.

Kuskin puolelle joutunee hankkimaan uuden sivulasin. Vanhan lasin kun pesaisin puhtaaksi, niin siitä paljastui sen miljoona hitsausroisketta. Nyt selvisi miten tuota ikkunannostinta on joskus yritetty korjata. Nähtävästi mitään ei ole purettu, lasinpidikettä on hitsailtu paikoillaan ja lasi on sitten sen näköinen :(

Apukuskin puolelle virittelin pikkuikkunan tiivisteineen paikoilleen. Metallikehykset puhaltelin puhtaaksi ja maalasin uudelleen. Tämä asennus tuli muuten sitten opeteltua kantapään kautta. Kolmiota kun kasasin, niin ihmettelin tiivisteen pituutta. No, aikani pyöriteltyäni osia kädessä päädyin katkaisemaan tiivisteestä pätkän pois. Tämä oli virhe!

Laitoin pikkuikkunan paikoilleen, sisäpuolelta kaikki näytti hyvältä mutta ulkopuolelle katsominen sai aikaan ärräpäitä. Sekä ylä- että alapuolella oli vajaan sentin rako. Tajusin vasta tässä vaiheessa, että metallikouru oli sisäpuolelta leveämpi kuin ulkopuolelta. Tämän siitä saa, kun sunnuntai iltana viimeisillä voimilla yrittää vielä kiireessä jotain saada aikaiseksi. Onneksi romulootassa oli vanhat tiivisteet tallessa ja niitä tutkimalla mysteeri lopulta selvisi. Jäljellä tosin oli enää vain yksi uusi tiiviste joten sillä mentiin ja kuskinpuoli jäi odottelemaan uutta tiivistettä. Toisaalta sinne puolen ei kolmiota voi paikoilleen viritellä ennen kuin saan ikkunan uusittua eli vahinko oli lähinnä henkinen ja taloudellinen, onneksi ei kovin suuri.

Jos nyt joku ei ole vielä huomannut, niin olen hurahtanut ihan täysillä tuohon puhalluskaappiini. Viime päivinä olen puhaltanut lasikuulilla kaiken mahdollisen mitä käteen on sattunut ;) Vanhoista romuista vain tulee niin siistejä puhalluksessa ja näitä on ilo ripustella paikoilleen.

Eilen illalla ehostin lasinpyyhkijöiden mekanismin ja tänään ruuvailin sen paikoilleen uusien tiivisteiden kera. Tuo täytynee vielä koekäyttää ennen kojelaudan kiinnitystä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti