sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Takajarrut

Viimeksi tuli soviteltua bumerangeja ja tottakai ne olivat väärinpäin niissä kuvissa ;) Pyöräytin bumerangit oikein päin, nyt voisi vetaritkin mahtua paikoilleen. Bumerangien mukana tuli 4 kappaletta kiinnityspultteja mutta ne olivat 8.8 kovuudella. Heitin niillä vesilintua ja hain IKH:lta kaikki pultit 10.9 kovuudella, niinkuin alkuperäisetkin ovat. Mutterit ovat tässä vielä kasikasia, oikeanlaiset saapunevat ensiviikolla kuriirin mukana VW Heritagelta.

Sovittelin uudet jarrukilvet paikoilleen. Nyt oli niinsanotusti tuuria matkassa. Huomasin, että tuo pikkuinen tappi takanavan ja jarrukilven kiinnityspulttien alta puuttui. Onneksi olin laiskotellut kaatiskuorman kanssa ja pari viikkoa sitten romulavalle heitetyt vanhat jarrukilvet olivat vielä lavalla. Äkkiä dyykkaamaan ja sieltähän ne pikkutapit löytyivät, olivat kiinni vanhoissa ruostuneissa kilvissä. M10 pultteja en saanut mustana 10.9:nä mutta eipä nuo kirkkaat tuolta rumpujen sisältä näy :)

Tässä vaiheessa sitten tajusin, että rumpujen sisälle tulevat välitangot ja käsijarrun vipstaakit olivat ruosteisina miljoonalaatikossa. Ei auttanut kuin viritellä hiekkapuhallusvehkeet pihalle ja 30 helteessä puhkuttiin sitten puuttuvat osat puhtaaksi. Samoilla vauhdeilla meni etunavatkin. Hiekkapuhallus ilman paitaa oli mielenkiintoinen kokemus :D Pyyhkäisin pintaan maalit ja sitten odoteltiin tovi kuivumista.

Eilen sain viriteltyä käsijarruvaijerit siististi paikoilleen.

Tänään ehdin sitten lopulta kasaamaan jarrut. Jarrurummun kiinnityspultit jäivät uupumaan, huomenna niitä metsästämään...

Tässä vaiheessa tuli muutenkin pohdittavaa. Kävi ilmi ettei nuo testirenkaani enää mahtuneetkaan paikoilleen jarrurumpujen kanssa. Ilman rumpua 185/75R14 kumi lopsahti nätisti koloseensa mutta rummun kanssa kumi ahdistikin sitten lokarin kaareen niin pahasti ettei sitä ilman väkivaltaa saanut paikoilleen pullautettua. Nyt pitää varmaan ottaa yksi vanne kainaloon ja hakea siihen päälle matalammalla profiililla varustettu kumi testausta varten...

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti