keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Alustan kasaus jatkuu

Viikko sitten perjantaina löytyi lopultakin sopivat renkaat tai ne pitäisi lopsahtaa paikoilleen ainakin teoriassa. Useampaa mallikappaletta kiikutin tontille ja lopulta päädyin kokoon 175/70R14, kun sellaiset sattuivat vielä löytymään tarpeeksi suurella load indeksilla. Bussin akselimassa takana kun on 1300kg, niin sopivat pyörät tahtoivat olla hieman kiven alla. Valkosivuista piti tällä kertaa tinkiä. Palataan renkaisiin jahka ne joku päivä saapuvat...

Jousilattojen pultteihin sain vihdoinkin oikeanlaiset mutterit ja kiristelin taka-akseliston paikoilleen. Paljon tuota ei tullut suuntailtua, katsotaan kulmat kuntoon sitten joskus, kun renkaatkin on saatu alle. Bussista vuosi sitten puretut iskarit vaikuttivat kohtuu tuoreilta, joten päätin lyödä ne alle tässä vaiheessa. Putsasin iskarit ja vedin vihreän maalin päälle mattamustan. Jarrurummun keskireiälle piti näyttää hieman vinkua, se ei meinannut mahtua takanavan ympärille muuten.

Yhteen osatilaukseen VWHeritagelta olin ruksannut piruuttani halpis sivupeilit, alkuperäisistä kun lasit olivat sumeat ja osittain rikki. Onhan nämä nätit mutta materiaali on aivan sutta ja sekundaa. Tuo "metalli" vaikuttaa lähinnä muovilta. Onneksi eivät olleet hinnankirous ja saavat roikkua ovissa siihen saakka kunnes ostan originaalit tai kunnostan vanhat.

Tankin täyttöputken puuttuvat hilut sain kasaan kuluvalla viikolla. Hieman piti hikeä vuodattaa, että sai tuon lyhyen putkenpätkän paikoilleen tankin ja täyttöputken väliin.

Projekti-etuakselin apusimpukassa oli hieman väljää joten tyrkkäsin siihen korjaussarjan. Oli hieman helpompaa akseli irrallaan kuin auton alla nyhräten.

Liukuovi ja takapyöränkaaret saivat päällensä butyylimattoa. Räminät vähenivät taas hurjasti. Virittelin myös jarru- ja kytkinpolkimet paikoilleen, uusien kumien kera.

Alustaan tuli vedettyä useampi metri vaijereitakin. Lämppärin ja kytkimen vaijerit löysivät putkensa. Kaasupolkimen mekanismin sain myös paikoilleen. Kytkinvaijerin kanssa meinasi ensin päästä ärräpäitä. Vintillä oli jemmassa vanha kytkinvaijeri malliksi ja tajusin tässä vaiheessa, että se oli edelleen putkessaan. Säikähdin jo, että bussista jäi hitsausvaiheessa kytkinvaijerin putki pois mutta siellähän se onneksi oli paikoillaan. Jostain syystä bussissa oli vedetty kytkinvaijeri kulkemaan erillisessä putkessa aikaisemmin vaikka pohjassa oli vaijerille ihan omakin putki paikoillaan?!? Kaasuvaijeria varten piti yhteen poikkipalkkiin porata vielä reikä, oli sitten unohtunut kun pohjaa hitsailin kasaan...

Kattoluukkuun en ole löytänyt mistään sopivaa tiivistettä. Protoilin hieman ja kokeilin liimata tiivistettä kasaan kahdesta eri profiilista. Kaunis ajatus mutta ei tuo vielä oikein hyväksi tullut. Yhdestä nurkasta lasin ja tiivisteen väliin jäi parin millin rako, vedenpitävyys siis nolla. Niin ja ei tuo liimauskaan pitänyt, Bisontixiä ja Bostikkia tuli kokeiltua mutta kummallakaan nuo kaksi kumilaatua eivät suostuneet yhdessä pysymään niin hyvin, että ne voisi paikoilleen jättää. Jatketaan siis harjoituksia...

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti